PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou pont i entrada que llueix

El comú reobre el pont de la Plana més d’un any després de tancar-lo per fer-hi obres de renovació

Per El Periòdic

Vista del nou pont de la Plana des de la carretera d’Engolasters, ahir.
Vista del nou pont de la Plana des de la carretera d’Engolasters, ahir. | MARICEL BLANCH

Ha estat més d’un any d’obres, que a més se sumaven a les dels dipòsits de Capesa, però finalment els veïns de la Plana ja poden passar sense problemes pel nou pont que dona accés a la zona. Amb retard, això sí, perquè la previsió inicial era que amb sis mesos els treballs estiguessin enllestits, però el mal temps i les obres de Capesa ho han retardat. «Van ser esdeveniments involuntaris, no era culpa de l’empresa», va afirmar.


La cònsol de la parròquia, Trini Marín, va presentar ahir el resultat satisfeta. «El projecte ve del mandat passat perquè va arribar un moment que el Govern ens va fer arribar la preocupació perquè aquest pont estava molt malmès», va recordar, afegint que per facilitar les obres es va decidir construir un pont alternatiu per permetre el pas dels vehicles. Amb les obres que s’han dut a terme, s’han definit bé els dos carrils de circulació a la zona i s’han millorat les voravies, fent-les més segures pel pas dels vianants. Per tot plegat s’han utilitzat materials homologats i s'han invertit 430.000 euros en total.

Lletres gegants 

L’altra novetat que es va presentar ahir van ser unes lletres gegants que s’han col·locat sobre un mur de pedra a tocar del camí que dona accés a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. «La idea va ser del cònsol menor i vam fer la demanda a Patrimoni», va indicar Marín, que va remarcar que «volíem posar en relleu aquesta entrada tan important a la vall. Com que vam rebre l’autorització, vam treure el concurs». La primera convocatòria es va haver de declarar deserta perquè els materials no es corresponien a les necessitats, però amb el segon concurs tot va anar sobre rodes: unes lletres gegants de ferro perfectament integrades a l’entorn. «La idea era aquesta, anunciar l’entrada a la Vall del Madriu. En aquesta zona hi ha molt turisme i quina millor manera d’anunciar aquesta entrada tan important», va manifestar.


Amb totes aquestes millores la corporació es mostra encantada, però no amaguen que queda un repte pendent: disposar d’un aparcament. «A l’estiu tenim molts cotxes i sí que s’aparca al costat de la carretera i som tolerants perquè no molesten, però hi ha dies que està molt ple», va reconèixer. Així, s’ha començat a treballar per intentar trobar un espai on estacionar els vehicles. A toca del pont hi ha una parcel·la que sembla ideal, però no es volen avançar esdeveniments. «Primer hem de parlar amb els propietaris», va dir. Llavors també s’hi posaria una caseta d’informació turística. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT