PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les enquestes destaquen la preocupació pel canvi climàtic

El transport públic i el consum responsable són altres inquietuds

Per El Periòdic

Centre de triatge de plàstic a Andorra la Vella.
Centre de triatge de plàstic a Andorra la Vella. | TONY LARA

El Govern va habilitar durant el mes d’abril una plataforma digital perquè els ciutadans poguessin expressar la seva opinió sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En ella hi van participar fins a 137 persones de perfils diversos que van posar en relleu les seves preocupacions socials. D’aquí es desprèn que en un país com Andorra és important la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, es destaca el neguit per la gestió acurada de residus i una gran majoria assenyala que s’ha de fomentar més el reciclatge. També es demanen que es prenguin més mesures per «eliminar totalment els envasos de plàstic». Seguint amb la cura del medi ambient, es va plasmar la inquietud pel foment del transport públic i el consum responsable en totes les parròquies. L’eduació és un altre aspecte fonamental pels enquestats.  

Totes aquestes aportacions s’inclouran en l’informe de seguiment del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que s’inclou en el marc de les revisions nacionals voluntàries del Fòrum Polític d’Alt Nivell 2018 de les Nacions Unides. Aquest document es presentarà el mes de juliol i des de l’Executiu s’ha previst un apartat «en cada capítol de l’informe per a la societat civil, el qual s’afegiran les idees i preocupacions que la població ha destacat». Ara per ara s’estan analitzant tots els comentaris i respostes i, una vegada es presenti aquest informe, es farà un pas més enllà per recollir tots els resultats de l’enquesta perquè l’Executiu pugui analitzar possibles accions al respecte. 

El perfil dels 137 participants respon a 88 dones i 49 homes. Un 30% treballa a l’administració púlica i la seguretat social, un 20% en altres sectors, un 10% en educació, un 5% al sistema financer, un altre 5% es dedica a activitats socials i serveis personals i un 4,5% són estudiants, al igual que els dedicats al sector comercial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT