PUBLICITAT

Andorra la Vella

Funció Pública defensa les noves places de funcionaris

Es donarà prioritat a les àrees que necessiten més personal, com Exteriors

Per Victoria Gómez Pérez

Eva Descarrega, ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració,
Eva Descarrega, ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, | Maricel Blanch

El Govern tornarà a contractar personal. Així ho ha anunciat aquest matí la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, qui ha considerat que ara és el moment per cobrir «moltes vacants a l’administració», a més de les 88 places ja aprovades en el pressupost del 2018. Entre aquest any i el que ve es cobriran 200 llocs de treball que responen tant a les vacants com les de nova creació. La ministra ha explicat que aquestes places s’aniran cobrint de manera ordenada, tenint en compte «els projectes estratègics del Govern i les àrees que necessiten més personal en funció dels projectes, com Afers Exteriors amb l’acord d’associació a la UE, o les que necessiten consolidar estructura perquè hi ha massa eventuals». 

Descarrega ha reconegut que durant el període de crisi econòmica es van establir mesures de contenció i no es volia incrementar el personal públic, però ara «l’economia va millor» i la voluntat és «consolidar l’estructura de recursos humans per oferir el millor servei a la ciutadania». Amb la planificació, que és trimestral, el personal eventual i intern de l’Administració pot preparar-se per als edictes corresponents.

Respecte a la contractació del personal d’estiu per fer de guia a les esglésies i monuments, la responsable de Funció Pública ha dit que enguany s’ha fet via edicte perquè és «important que hi hagi publicitat, concurrència i opció d’accés per a tothom». I, restant importància al «petit endarreriment», ha asseguretat que «és una millora a l’hora d’oferir les places». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT