PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El cabal dels rius s’estabilitza però es manté l’alerta

La Noguera Ribagorçana és l’únic que es segueix en situació de preavís

Per El Periòdic

El riu Valira al seu pas a la Seu, ahir.
El riu Valira al seu pas a la Seu, ahir. | RÀDIOSEU

La situació dels rius pirinencs ha millorat en les darreres hores amb l’estabilització del cabal tant als rius Segre i Valira com a la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Tot i això, Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya pel desgel i per la possibilitat de més pluges durant els propers dies.

Segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la previsió es que, tot i aquesta continuació de les precipitacions, el nivell dels rius no vagi en augment i es mantingui estable o, fins i tot, vagi a la baixa. Està previst que els cabals del Segre i la Valira s’estabilitzin o descendeixin lleugerament, tot i que caldrà estar atents a les pluges dels propers dies.

Pel que fa al cabal del Riu Garona, ahir era de 19,40 m3/s, a Arties i de 93,61 m3/s, a Bossòst, una mica més per sota dels nivells que tenia diumenge, quan va arribar a 107,42 m3/s.
També segueix una tendència a la baixa la Noguera Pallaresa tot i haver registrat un lleuger increment passada la mitjanit de diumenge a dilluns. A Escaló, ahir el cabal era de 73,59 m3/s, similar al nivell assolit a partir de la mitjanit anterior. A Collegats durant el diumenge es va arribar als 161,3 m3/s mentre ahir el nivell es va situar en els 155,5 m3/s.

L’únic riu en situació de preavís, segons informa Ràdio Seu, és la Noguera Ribagorçana malgrat que la CHE també estima que el seu cabal no vagi a més en les pròximes hores. El nivell del riu al Pont de Suert era a la mitjanit de diumenge de 55,77 m3/s, mentre ahir havia descendit fins als 52,22 m3/s. L’increment del cabal, però, va ser més important al Pont de Montanyana, aigües avall, en què a primera hora de la matinada va assolir els 63,27 m3/s, mentre que al matí el nivell va caure fins als 31,31 m3/s.

Amb tot, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s’espera que al llarg d’aquesta setmana hi hagi tempestes importants a tot el territori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT