PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitch confirma la qualificació de tres bancs andorrans

Crèdit Andorrà, Morabanc i Andbank es mantenen estables

Per El Periòdic

L’agència de qualificació ‘Fitch Ratings’.
L’agència de qualificació ‘Fitch Ratings’. | El Periòdic

L’agència de qualificació Fitch Ratings ahir va emetre la seva opinió sobre el ràting de diversos bancs andorrans i va mantenir la mateixa qualificació que en l’informe anterior tant per a Crèdit Andorrà com per a Morabanc i Andbank. Per al grup Crèdit Andorrà, va confirmar el ràting a llarg termini en BBB amb perspectiva estable i el ràting a curt termini en F3. Segons van destacar des de l’entitat bancària, «aquesta qualificació reflecteix la fortalesa financera del banc i la capacitat del model de negoci del grup de generar resultats de la seva activitat ordinària de manera recurrent». A més, van insistir que la valoració de l’agència demostrava «la posició de lideratge del banc al mercat andorrà». 

Morabanc també va mantenir la mateixa qualificació, en BBB- amb perspectiva estable pel que fa a llarg termini i en F3 a curt termini. El banc va valorar «molt positivament» que Fitch hagués mantingut el seu nivell de qualificació en un any on «s’ha completat el procés de transformació de l’entitat bancària i on s’ha recuperat el camí de creixement en els beneficis de l’entitat». L’informe de l’agència va destacar la fortalesa de les seves ràtios de capital i de morositat, que qualificava de «més fortes que les dels seus competidors a Andorra», a més d’insistir en la seva capacitat de generar resultats tot i la pressió d’un entorn competitiu exigent. 

Finalment, el ràting d’Andbank també va quedar confirmat a llarg termini en BBB amb perspectiva estable. En aquest cas, l’agència de qualificació va valorar «la diversificació geogràfica de l’entitat i la capacitat del seu model de negoci en la generació de beneficis». Fitch també va posar de relleu «la robusta estructura de capital i la seva política conservadora de provisions». 
Des de l’entitat bancària van posar de relleu que aquesta valoració «corroborava la trajectòria i els bons resultats aconseguits el 2017, un any que el banc va tancar amb la satisfacció d’haver superat folgadament els objectius marcats».

PUBLICITAT
PUBLICITAT