PUBLICITAT

Andorra la Vella

El vis-a-vis a la Comella entrarà en funcionament la setmana vinent

La prova pilot arriba dos mesos més tard del que s’havia previst

Per Lara Ribas

Espot i Nadal, en la renovació del conveni de col·laboració.
Espot i Nadal, en la renovació del conveni de col·laboració. | M.T.

El centre penitenciari de la Comella iniciarà la prova pilot del vis-a-vos a partir del proper 14 de juny, tal com va avançar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en el marc de la signatura de renovació del conveni de col·laboració entre el ministeri i Andorra Telecom en relació amb el centre penitenciari. Les noves sales s’inauguraran amb dos mesos de retard, però no només permetran que els interns puguin utilitzar-les per a visites íntimes, sinó que també suposaran un element més de reinserció i resocialització per a ells. 

De fet, el conveni de col·laboració entre el Govern i la parapública va en aquest sentit. El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va explicar que un dels punts del conveni que es va renovar té com a objectiu «oferir feina remunerada als interns». L’any passat van beneficiar-se’n fins a 17 persones i al llarg d’aquest 2018 ja s’hi han acollit 23. El ministre Espot va recordar que cal tenir en compte que actualment el centre penitenciari compta amb uns 43 presos.  

Formació ocupacional

Més enllà de donar continuïtat a la creació de llocs de treball, el conveni que el Ministeri d’Interior i Andorra Telecom van signar ahir afegia un nou acord sobre formació ocupacional. Tal com va concretar Nadal, a partir del setembre s’iniciaran unes jornades formatives d’atenció telefònica que es desenvoluparan al mateix centre penitenciari. Podran acollir-s’hi tots els interns de forma voluntària i tenen com a finalitat preparar-los per desenvolupar tasques específiques en centres de recepció de trucades. «L’objectiu és que en un futur puguin treballar en aquest àmbit», va manifestar el director de la parapública. 

De fet, el titular d’Interior va recordar que una de les línies de treball del ministeri és la reinserció i la resocialització de les persones internes i va insistir que s’hi havia posat molt d’èmfasi en aquest i l’anterior mandat. «Amb mesures com aquestes estem dotant de recursos la Comella i això ens permetrà seguir incrementant l’índex de reinserció laboral», va sentenciar Espot.

Menys restriccions a les comunicacions

La signatura del conveni també va renovar el compromís d’Andorra Telecom amb la comunicació dels interns. Com fins ara, la parapública seguirà facilitant targetes telefòniques de forma gratuïta perquè les persones privades de llibertat puguin utilitzar les cabines que hi ha a l’interior del centre penitenciari. L’any passat van subministrar-ne 45 i aquest 2018 n’han facilitat fins a 75, 30 més. L’augment no respon a un increment dels presos, perquè Espot ja va matisar que han disminuït, sinó al fet que «la necessitat de comunicar-se va a l’alça», segons va explicar el director d’Andorra Telecom. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT