PUBLICITAT

Peñarroya s'acomiada: "Aquest era el millor moment"

L'egarenc és un candidat a dirigir el València Basket mentre que el MoraBanc podria comptar amb Ponsarnau

Per Miquel López-Egea

Peñarroya, Aixàs i Solana, aquest matí.
Peñarroya, Aixàs i Solana, aquest matí. | Maricel Blanch

Els comiats sempre són difícils, sobretot si t’has convertit en un símbol després de portar el teu equip a fer història en vuit anys. Per aquest motiu, la roda de premsa d’ahir al matí que es va celebrar al Poliesportiu d’Andorra va ser més especial que mai i Joan Peñarroya es va poder acomiadar després de tant de temps al país.

«Avui no és un dia fàcil». Amb aquestes paraules i amb la veu tallada, visiblement emocionat per la situació «aclaparadora» que estava vivint, començava a explicar el perquè d’aquesta decisió: «Hi ha molts sentiments, molta feina, hem viscut de tot i cada temporada els anys són més feixucs. El camí que hem fet queda aquí i el recordem bé, però amb el temps encara el recordarem millor». «Aquest és el millor moment perquè tots són cicles i crec que aquest ha acabat», remarcava. En aquest sentit, va aprofitar per donar les gràcies a tothom qui l’ha acompanyat durant tot aquest temps, així com als patrocinadors i a tots aquells qui han apostat per l’equip durant tots aquests anys. També va dedicar un especial agraïment a tots els jugadors que ha dirigit així com a l’afició: «És el més important, som un club de bàsquet que vol que les persones que ens venen a veure puguin oblidar durant un parell d’hores els seus problemes. És emotiu i em causa una gran satisfacció veure com vam començar sent poquets a les graderies i veure com me’n vaig amb un Poliesportiu ple». «Veure el sentiment de comunió entre l’equip i l’afició és el que més m’omple», destacava. 

Noves etapes

 «Al final de temporada sempre hem fet valoracions i aquesta no ha sigut diferent, hem vist que ens queda poc marge i per això hem apostat per obrir noves etapes per separat», confessava. «El tema de marxar és un procés, ens vam asseure en una taula i vam prendre aquesta decisió. Mai saps quan és el moment de fer un pas així però crec que aquest no és dolent», explicava. Així mateix, va considerar que tot i el desgast «que sempre hi és» l’etapa «s’havia de finalitzar» i va recordar que el MoraBanc és un projecte «sòlid, engrescador i que està creixent, que té recorregut».

Per la seva part, Gorka Aixàs, president de l’entitat, va voler donar-li «mil gràcies en majúscules» perquè «qualsevol agraïment quedarà curt amb el que sento». «Els cicles arriben a la seva fi i no ho diem pels resultats, hem de fer front als nous reptes per separar i les dues parts creiem que junts ens queda poc marge de creixement», assenyalava.

Ponsarnau, possible substitut

Per la seva part, Francesc Solana va subratllar que el tècnic s’havia convertit en «una peça clau» per al club. «Quan vam començar no ens podíem imaginar on arribaríem plegats», recordava. Així mateix, referent a qui dirigirà la banqueta la temporada vinent va confirmar que Jaume Ponsarnau, que ha ajudat al tècnic Txus Vidorreta aquesta temporada a la banqueta del València Basket, es postula com a possible candidat. Malgrat això, també va revelar que hi ha candidats com Ibon Navarro, Salva Maldonado Diego Ocampo o el mateix Txus Vidorreta que tenen possibilitats. «Hem d’escollir algú que accepti el repte i que sàpiga que serà una temporada complicada». La decisió es donarà a conèixer previsiblement la setmana que ve.

Peñarroya seguirà a l’ACB

Peñarroya va parlar del seu futur i espera «tenir feina, poder venir al Poliesportiu i que ens puguem retrobar». «El que tinc clar és que no la tindré a prop de casa però vull un projecte en el qual pugui treballar i si pot ser que sigui com el que he fet durant aquests vuit anys aquí a Andorra», revelava. En aquest sentit, el futur de Peñarroya podria passar per dirigir el València Basket. No obstant això, el nom de Peñarroya també ha sonat durant els darrers dies per substituir a Joan Plaza a la banqueta de l’Unicaja. També s’havia mencionat el seu nom com a candidat per dirigir l’Iberostar Tenerife. És l’entrenador revolució i és al centre de les travesses.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT