PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sense data per al pla director del jaciment de la Roureda de la Margineda anunciat el 2012

Molines Patrimonis va renunciar a la subvenció del Govern per desenvolupar el projecte

El jaciment fotografiat des d’un dron el 2015.
El jaciment fotografiat des d’un dron el 2015. | Molines Patrimonis

El jaciment de la Roureda de la Margineda, declarat bé d’interès cultural des de 2009, segueix sense pla director. El document que, entre d’altres, estableix els criteris generals pel que fa a la conservació i la consolidació de les estructures es va començar a redactar fa sis anys, segons es pot llegir en una notícia encara activa al web de Molines Patrimonis amb data de 22 de novembre de 2012: «El pla director ja està en marxa», anunciava. Ahir, la directora executiva del jaciment i directora de comunicació de Molines Patrimonis, Pati Molné va confirmar que encara no hi ha data perquè aquesta planificació vegi la llum, ja que estan pendents d'una documentació necessària que s'hauria d'incloure al pla. 

La redacció del pla director es va pressupostar el 2012 en 58.650 euros, dels quals un 43% [25.200 euros] havien de ser aportats pel Ministeri de Cultura a través de la subvenció atorgada dins el programa de concessió d’ajuts per a la conservació integrada, la restauració, el manteniment i la millora del patrimoni cultural. Molné va explicar que Molines Patrimonis va renunciar a l'ajuda pública per elaborar el pla director quan van veure que no el podien tirar endavant perquè els faltaven elements necessaris. De moment, el pla segueix completament «parat» però és la gestora del jaciment l'entitat qui correrà exclusivament amb totes les despeses. 

Coberta prioritària

D’altra banda, Molné va anunciar ahir que el projecte per cobrir el jaciment es reactivarà «aviat». Aquest és un projecte que Molines Patrimoni fa anys que considera «tant urgent com necessari», segons declaracions als mitjans de comunicació de Molines Patrimonis el novembre de 2016. 


En aquell moment, la mateixa font va detallar que la mesura calia fer-se perquè tot jaciment a l’aire lliure està exposat als canvis de temperatura extrems i a l’acció negativa que provoquen el sol, la pluja i el gel i la proliferació de la vegetació. També van assenyalar que tindria un cost «força elevat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT