PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Navarro, nou entrenador del MoraBanc Andorra

Arriba amb l'objectiu "d’ajudar en el procés de consolidació del club"

Per El Periòdic

Ibon Navarro en el darrer partit com a entrenador de l'UCAM Múrcia.
Ibon Navarro en el darrer partit com a entrenador de l'UCAM Múrcia. | ACB Photo

El MoraBanc Andorra ja té entrenador: Ibon Navarro serà el nou tècnic tricolor i firma per dues temporades. David Eudal i Paco Vázquez segueixen com a entrenadors adjunts. 

La decisió arriba després que Navarro desestimés la proposta feta per part dels murcians de renovar per dues temporades amb opció a deixar-ho al final de la següent. «Es tracta d’un entrenador que assumeix el repte de mantenir la identitat que l’equip ha tingut les darreres temporades i això per nosaltres era fonamental», afirmava el director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana. «És un entrenador jove però ja amb experiència i amb ambició que estem segurs que ens ha d’ajudar en el procés de consolidació del club a la Lliga Endesa», destacava.

Seguir creixent

 «Vam buscar un perfil d’una persona que acceptés el repte de venir a seguir amb la idea que teníem de club i amb aquesta ambició i joventut que nosaltres tenim», explicava. «És un perfil que s’adapta al que nosaltres buscàvem i estem molt contents que hagi acceptat la proposta», afegia. «Durant les setmanes vinents començarem a conformar el millor equip possible», assenyalava. «El que més ens agrada és que ha entrenat equips molt competitius i va complir amb la seva feina», comentava Solana. A parer seu, «és un entrenador amb idees noves, que ens ve a refrescar el nostre interior del club, cosa que ens havia de passar i ho afrontem amb ganes i il·lusió». Pel que fa al seu contracte, les dues opcions tenen rescissió del contracte a final de la temporada.

«Nosaltres volem seguir amb aquesta identitat que tenim com a club, aquest estil que tothom ens reconeix», va recordar. «És un entrenador que li dona molta importància al tema defensiu i volem fer un equip competitiu que almenys pugui fer-ho com aquesta temporada», informava. A més, Solana va donar a conèixer que ja s’ha parlat d’algunes peces que formaran l’equip. «Intentarem acabar de tancar totes les operacions que tenim obertes i veure com podem reforçar l’equip amb les baixes que tinguem», va revelar.

El que l’ha decidit per firmar «és la imatge de solidesa que desprenem, el projecte MoraBanc és molt atractiu i som molt competitius, millorem com anys. Té un gran repte al davant», comentava.
Navarro va arribar a la banqueta murciana el passat estiu després del descens del Manresa i va portar el conjunt murcià a la desena plaça de la Lliga Endesa amb 17 victòries i 17 derrotes.

El currículum de Navarro és ampli, ja que també ha estat primer entrenador abans a Baskònia i a Manresa durant dues temporades, després d’una llarga trajectòria com a entrenador ajudant a Tenerife, Baskònia, Menorca i València. En la seva etapa com a ajudant va estar en el cos tècnic de Neven Spahija, Dusko Ivanovic, Sergio Scariolo, Paco Olmos, Velimir Perasovic i Marco Crespi. Com a entrenador de formació va estar entre el 2000 i el 2005 a la base del Baskònia. 

«Una nova aventura»

 En una carta feta pública per l’UCAM Múrcia, Navarro explica que va decidir no continuar com a tècnic de l’entitat. «Podem sentir-nos orgullosos d’haver representat a la nostra ciutat tant a la Lliga Endesa com a la Champions League», explicava. A més d’agrair la feina feta al cos tècnic, als metges, a l’afició, als treballadors del club, a la directiva, als patrocinadors i als jugadors, Navarro manifestava que «no ha estat fàcil prendre aquesta decisió». «Sembla una frase feta però és la veritat, aquest club i aquesta ciutat ens han fet sentir a mi i a la meva família com a casa i això, a vegades, no és fàcil. Sempre he dit que la comoditat i el fet de sentir-se bé és el major enemic d’un entrenador», remarcava,
Referent al seu futur, confirmava que «ha sorgit l’oportunitat d’una nova aventura, amb nous repte i, en la vida professional, s’ha d’estar sempre preparat per intentar superar-se».
Així mateix, deixava clar que el club «ha fet l’esforç més gran possible perquè ens quedéssim». «Si ja estava molt agraït per l’aposta de l’estiu passat, i he intentat compensar-ho en tot el meu esforç, ara ho estaré eternament per aquest intent», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT