PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els interins que obtinguin plaça indefinida mantindran l’antiguitat

La llei del Cos d’Educació preveu per primera vegada que tots els docents siguin agents de l’autoritat

Per Meritxell Prat

Alumnes de batxillerat fan l’exàmen de les POB.
Alumnes de batxillerat fan l’exàmen de les POB. | MARICEL BLANCH

El col·lectiu d’interins era un dels que acumulava més reivindicacions en la redacció del nou Projecte de llei del Cos d’Educació i segons va defensar el ministre d’Educació Eric Jover el tractament d’aquest col·lectiu és «un dels aspectes més importants» del text. En aquest sentit, el text que dimecres va aprovar el Consell de Ministres i que avui entrarà a tràmit parlamentari preveu el reconeixement dels anys d’antiguitat a aquells treballadors que assoleixin una plaça com a treballadors públics de caràcter indefinit. A més, també s’ha previst una regulació dels processos de selecció del personal interí, donant-los caràcter oficial i més transparència. Així, les borses d’interins, que ja existeixen, passaran a ser una obligació legal i això comportarà la creació d’una plataforma telemàtica a través de la qual tots els treballadors puguin consultar en quina posició es troben i la puntuació que tenen.


Una altra de les novetats més importants que aporta el text, que van presentar conjuntament el ministre i el president del SEP, David Garcia, és que els docents passaran a ser agents de l’autoritat. «Els professionals tenen uns deures afegits però creiem que era important protegir-los assumint una figura que preveu el principi de veracitat. Pensem que és un reconeixement que ajudarà a posar en valor els professionals», va afirmar el ministre.

Vacances 

D’altra banda, la llei també regula les vacances del cos. Així tindran 45 dies naturals entre el 15 de juliol i el mes d’agost, fet que permetrà que qui estigui de baixa de maternitat, paternitat o adopció durant les vacances pugui recuperar aquests dies posteriorment. Garcia va lamentar que la resta de períodes de descans hagin quedat fora del text però tot i així es va mostrar «satisfet» amb el resultat final.


Pel que fa a la jubilació, tal com s’havia avançat, es preveu una prejubilació als 60 anys per a les persones que portin un mínim de 30 anys de servei amb el 60% del salari.


Quant al règim sancionador, es remet al de la llei de la Funció Pública, si bé s’han previst alguns aspectes específics del cos d’educació.


Les dues parts van valorar positivament el text que finalment s’ha acordat i van destacar que malgrat les diferències inicials després de molt de treball s’han pogut incloure molts dels neguits del SEP.


El ministre va indicar que ha donat el compromís polític de començar a treballar des d’avui per tal de desenvolupar els reglaments associats a la nova llei i que així, un cop el Consell General l’aprovi, la feina ja estigui avançada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT