PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Joaquim Torra: «Com us envegem, amics andorrans»

El president català visita la seu episcopal acompanyat de Joan-Enric Vives

Per El Periòdic

El copríncep Vives acompanya el president Torra en una visita.
El copríncep Vives acompanya el president Torra en una visita. | ANA / C.G.

El president de la Generalitat, Joaquim Torra va manifestar ahir en el transcurs del seu discurs d’obertura de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu certa gelosia del Principat: «Volem tenir les eines senceres que permetran fer de Catalunya el país que podria ser sense entrebancs, sense treves, sense paranys, com us envegem amics andorrans». Més tard, a la sortida de l’acte, Torra es va refermar en el seu sentiment: «Andorra representa un país lliure, un país democràtic, un país al qual nosaltres li desitgem tota la sort del món, com li desitgem a qualsevol altre poble», també l’espanyol, va aclarir.  «La llibertat passa per la independència i des d’aquest punt de vista sento enveja dels països que ja l’han assolit, que és al que nosaltres aspirem», va afegir. 
A banda d’això, les seves paraules van recordar el seu passat a l’empresa privada i va definir aquest lideratge i creixement sostenible que s’està tractant a la trobada.

Visita amb Vives

Després la conferència inaugural de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, Torra, acompanyat de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, van visitar el Palau Episcopal, on l’esperava el copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. Al palau van mantenir una trobada d’una mitja hora, i després es van desplaçar fins a l’Arxiu Diocesà d’Urgell, on van apreciar els  manuscrits antics que s’hi conserven. 
A la sortida de l’Arxiu Comarcal, la comitiva va aprofitar per fer una visita a la catedral de la Seu d’Urgell i el seu claustre. Torra es va mostrar en tot moment molt atent a les explicacions de Vives sobre els elements arquitectònics i religiosos de la catedral, informa l’ANA.H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT