Encamp

L'Spartan Race omple Grau Roig amb 4.200 participants

"L'objectiu d'aquest any era arribar als 3.000, tenir-ne 4.200 és una barbaritat", afirma el director de la prova

Participants a l'Spartan Race, aquest dissabte a Grau Roig.
Participants a l'Spartan Race, aquest dissabte a Grau Roig. | ANA / C. G.

El sol ha sigut el protagonista d’aquesta nova edició de l’Spartan Race que s'ha disputat Grau Roig. A diferència de la passada edició, el temps ha acompanyat i ha propiciat que 4.200 espartans desafiessin els obstacles de la cursa. A més, hi ha hagut una gran quantitat de públic. Hi han participat un total de 39 nacionalitats, 60% d’ells espanyols, a més de 150 andorrans, xifra que cal fer créixer segons l’organització. La mitjana d’edatha estat de 27 anys. «L’objectiu d’aquest any era arribar als 3.000, tenir-ne 4.200 és una barbaritat», ha manifestat Ángel Sanz, director de l’Spartan Race Espanya. En aquest sentit, ha sigutuna bona notícia perquè en la passada edició coincidia amb el campionat d’Europa d’aquest esport. «No puc demanar més», ha reconegut Sanz, qui també ha assegurat que l’Spartan tornarà al 2019 a Andorra.

La gran novetat d’aquesta edició ha sigut la modalitat Ultra, que es va disputar dissabte, una cursa de 40 quilòmetres i més de 60 obstacles. Aquest any, es va afegir un twister i es van posar més pes a alguns elements que els espartans havien d’aixecar. De fet, el patiment es va veure reflectit a les cares de participants durant tota la jornada.

A l’Ultra, prova amb un desnivell positiu de més de 3.000 metres i una alçada màxima de 2.500, es van congregar 500 atletes procedents de tot el planeta, amb un temps màxim de 16 hores per completar el recorregut. El noruec Sebastian Conrad va ser el primer a travessar la meta amb un temps inferior a les vuit hores, mentre que Ona Sociats va aconseguir el triomf en l’apartat femení. En la categoria Beast, el guanyador va ser el català Albert Soley, que  va haver de superar 21 quilòmetres i més de trenta obstacles. Soley tambéha guanyat avui en la categoria Super i Jean Pierre Moreira i Arne Leipziger han sigut els guanyadors dels dos Sprints.

A més de les proves d’adults, també es va celebrar l’Spartan Kids, per als més petits que volien superar els seus propis obstacles. Durant tot el cap de setmana vora 500 nens han participat en aquesta competició.