PUBLICITAT

Més habilitats i menys continguts a la nova POB

La nota serà la millor de quatre oportunitats i prioritzarà competències

Per El Periòdic

Uns alumnes se sotmeten a les POB.
Uns alumnes se sotmeten a les POB. | Maricel Blanch

El format de la POB canviarà el curs proper curs per adequar-se al nou Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea), nascut el 2010 i que atribueix un paper rellevant al desenvolupament de les competències. La progressiva introducció a les aules del pla implica la renovació també de les POB, que han de passar els alumnes per obtenir el títol i poder accedir a la universitat, tant a l’andorrana com a les de fora del país. 
Els canvis coincidiran amb la desaparició de les mitjanes numèriques que s’obtenen dels treballs i assignatures, ja que per obtenir el títol caldrà demostrar el nivell de desenvolupament de les competències assolit després dels dos anys de formació a Batxillerat. D’aquesta manera la POB d’enguany ha estat la darrera amb el sistema d’avaluació que s’ha utilitzat els últims deu anys.

Adeu als percentatges

Fins ara l’examen es basava en avaluar objectius i continguts de les assignatures, i la nota suposava el 40% del total ja que la resta (60%) era la del conjunt del curs. El curs vinent, s’avaluaran totes les competències desenvolupades en finalitzar la formació. En aquest nou model, els alumnes tindran un total de quatre oportunitats; dues el mes de juny i dues el setembre, i podran seleccionar a cada convocatòria la millor nota de les dues proves realitzades.


Per la directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marie Pagès, «el canvi més significatiu és que l’avaluació realitzada al llarg del batxillerat ha de permetre regular l’aprenentatge i preparar els alumnes per resoldre situacions competencials que acreditin el seu nivell en finalitzar la seva formació», informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT