PUBLICITAT

Dylan Ennis, primer reforç del MoraBanc per a la temporada

El nou fitxatge pel curs vinent es va fer oficial ahir i el canadenc arribaria com a relleu de Jaka Blazic

Per El Periòdic

Ennis contra el Barça Lassa a la darrera jornada de la fase regular.
Ennis contra el Barça Lassa a la darrera jornada de la fase regular. | ACB Photo/V. Salgado

Dylan Ennis jugarà la pròxima temporada al MoraBanc Andorra i es converteix així en el primer fitxatge per a la temporada 2018 / 2019. El jugador fitxa provinent del Tecnyconta Saragossa i arribaria com a relleu de l’eslovè Jaka Blazic, que és quasi segur que no seguirà a l’entitat tricolor. Ennis té 26 anys i va néixer a Ontario (Canadà) però també té passaport jamaicà, selecció amb la qual ha jugat.

El nou jugador tricolor mesura 1,88 metres i arriba al MoraBanc després d’haver acabat la temporada passada a Saragossa, equip amb el qual va jugar només els darrers sis partits del curs i amb el qual es va convertir en determinant per la salvació dels aragonesos anotant 15,2 punts, agafant 3,3 rebots i repartint 2,2 assistències de mitjana. Així mateix, va jugar 27 minuts per partit de mitjana, amb bon encert en tirs de dos i va recuperar 1,8 pilotes per partit, a més de capturar 2,7 rebots defensius i 0,7 ofensius, també va realitzar un tap de mitjana per partit. Així mateix, la seva valoració va ser de 13,5 punts de mitjana en els seus sis partits.

Amb el pas de les jornades, Ennis es va convertir com a indispensable per l’equip i es va guanyar un lloc com a titular. «Vull que se’m conegui per ser un jugador que no s’amaga», va declarar quan va fitxar pels aragonesos. I va arribar lluny. 

Números magnífics

Dylan Ennis va aterrar a Europa la temporada passada amb el Mega Bemax serbi, equip amb el qual va fer uns números estratosfèrics de 18,6 punts, 4,6 rebots i 5,4 assistències per partit a la lliga sèrbia, el que li va valdre fer el salt de seguida a l’Estrella Roja de Belgrad. En els 18 partits d’Eurolliga que va jugar va tenir unes mitjanes de 6,5 punts, 1,8 rebots i 1,6 assistències. Així mateix, en el seu curt però intens periple europeu es va mostrar capacitat per ser un jugador important en moltes tasques, igual que en la seva etapa universitària amb Rice, Vilanova i Oregon. Amb els darrers va arribar a jugar la Final4 de l’NCAA amb 10,9 punts, 4,4 rebots i 3,1 assistències en el darrer any. «Es tracta d’un jugador en progressió dotat d’un físic privilegiat», comentava el club en un comunicat.

«Fitxem un jugador jove amb molta qualitat i polivalència perquè pot jugar de base i d’escorta», explicava el director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana. «Té caràcter i ambició, dues virtuts que pensem que s’ajusten absolutament al que li demanem als jugadors que arriben al nostre projecte», afegia.

Amb la incorporació d’Ennis, el MoraBanc Andorra ja compta amb vuit jugadors a la plantilla. A més de Jaime Fernández, Andrew Albicy, Beqa Burjanadze i Przemek Karnowski, el MoraBanc va renovar a David Jelínek, Guille Colom i Oliver Stevic. En aquest sentit, Albicy podria marxar però s’hauria d’abonar la seva clàusula. El jugador va mostrar la voluntat de jugar a l’Eurolliga o a l’NBA.

Jugador carismàtic

Ennis és, a més, un jugador que és reconegut per la seva actitud, entrega i carisma, de fet, sempre té un somriure a la boca. El canadenc és reconegut pel seu caràcter, per ser bromista, simpàtic i per ser molt animat a les xarxes socials. De fet, ahir mateix, quan el seu fitxatge era un rumor, va repiular la notícia. Tot i la seva actitud bromista, es converteix en un altre a la pista: «A la gent li agrada veure’m amb foc als ulls i somriguen, somric perquè els rivals vegin com gaudeixo. És com dir-los que et mataré i que, a més, gaudiré fent-ho», explicava en una entrevista per l’ACB.

Jugador ‘youtuber’

Com a altres curiositats, Ennis té un gran esperit viatger, experiències que comparteix amb la seva parella, que va ser precisament qui el va convèncer perquè es deixés una metxa rossa al cabell que l’ha convertit en un fet distintiu. Amb ella també comparteix espai davant la càmera, són youtubers. Com a altres curiositats, Ennis té passió pels llibres, el seu dorsal és el 31 i el seu germà Tyler és jugador de Los Angeles Lakers de l’NBA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT