PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Polèmica a la xarxa per la mofa al mort en l’accident de moto

L'empresa on treballa ha demanat disculpes i s'ha desmarcat dels comentaris

Per El Periòdic

Una de les motos implicades en el xoc que es va produir a la carretera de l'Obac.
Una de les motos implicades en el xoc que es va produir a la carretera de l'Obac. | MARICEL BLANCH

les xarxes socials s’han convertit en una arma de doble tall i malgrat els beneficis positius que se’n poden treure, sovint també són sinònim de polèmiques pels comentaris que s’hi deixen anar sense tenir en compte si s’està insultant o faltant al respecte. És el cas, per exemple, d’una polèmica que s’ha produït durant les últimes hores a Facebook arran del comentari d’una dona que mostrava la seva alegria per la mort d’un dels motoristes implicats en l’accident que hi va haver a Escaldes dimarts, a més d’intervencions posteriors que menystenien i insultaven a les persones de nacionalitat portuguesa. Uns comentaris que posteriorment van ser eliminats, malgrat que encara es poden trobar recollits en algunes captures de pantalla que circulen a la xarxa social. La situació va encendre els ànims dels membres de la comunitat portuguesa.


La situació va arribar tan lluny que fins i tot va obligar a intervenir l’empresa on treballa la interessada. En una publicació a la mateixa xarxa social E.Leclerc Hiper Andorra va demanar disculpes, va voler deixar clar que es tracta «d’una opinió personal» i que en cap cas «representa a la nostra empresa» i van mostrar-s’hi en «total desacord». De fet, deixen clar que la seva política és de «tractament igualitari a totes les persones, independentment de la seva nacionalitat, raça, origen, sexe o condició» i que a més en la seva plantilla compten amb un nombre important de persones de nacionalitat portuguesa i que de la mateixa manera bona part de la clientela també ho és. «Així, no tenim, ni podem tenir cap mena d’ànim negatiu envers aquella comunitat en concret, sinó al contrari». Per tot plegat mostren el condol als familiars de la víctima i desitgen una recuperació ràpida a l’altre implicat en la topada que segueix ingressat a l’hospital.


La polèmica a més, ha generat certa alarma pel fet que molts usuaris de Facebook han denunciat la situació penjant fotos de l’autora del comentari, amb insults i fins i tot alguna amenaça. Des del cos de policia es va indicar que si algú se sent ofès i presenta una denúncia s’actuarà, però que si no és així, no preveuen intervenir d’ofici. Amb tot, segons van explicar alguns advocats consultats per EL PERIÒDIC, la Fiscalia sí que podria actuar d’ofici. De fet, els lletrats consultats són de l’opinió que «ho hauria de fer» perquè dels comentaris publicats es poden desprendre diversos delictes, el més clar de tots seria el d’incitació a l’odi. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT