PUBLICITAT

Teixidó s'imposa a Grècia

Guanya l'Olympus Vertical, una cursa molt tècnica

Per El Periòdic

Teixidó guanya a Grècia.
Teixidó guanya a Grècia. | FAM

El corredor andorrà Ferran Teixidó s'ha imposat avui a l’Olympus Vertical, la cinquena prova del Vertical Kilometer World Circuit. El corredor s'ha enfrontat a una prova molt tècnica que coronava l’Olimp, una carrera de 4,3 quilòmetres i 1.024 metres de desnivell acumulat, amb pendents de més del 30% en alguns trams. Teixidó arribava a Gràcia quart de la classificació general després d’haver quedat segon a la Santana Vertical Kilometer disputada a Madeira i ara es col·locarà entre els tres millors. El traçat, atípic per a una vertical, discorria per dins el bosc, amb molts girs pel parc nacional del Mont Olimp, que també té la consideració de Patrimoni natural per la UNESCO. Les condicions de cursa han estat de molta humitat, cosa que sumava dificultat de la carrera.

«La idea era venir a puntuar, en curses com aquesta sempre hi ha un nivell molt alt i esperes que vingui gent molt bona», explica Teixidó. «No t’esperes mai ser primer, hi ha locals i gent d’Espanya i França molt bona. L’objectiu que he aconseguit era molt complicat, però he obtingut 100 punts molt importants», afirmava. Tot i el resultat, considerava que «no és una cursa de màxim nivell» i que, per tant, «s’ha de ser prudent perquè el nivell és inferior a l’habitual». Igualment, creu que la victòria li dona «un plus de motivació» sobretot «de cara a Canazei i K3», «allà el nivell serà el màxim i la victòria serveix per acabar d’afinar-me, estava dient que no em trobava en la forma que volia i aquesta victòria em donarà l’estat que volia i ser competitiu». «La idea era puntuar i estar entre els cinc primers», aclareix.  Així, manifesta que l’objectiu és «estar entre els deu primers, sobretot a Canazell».

«És sorprenent la recuperació que ha fet de la important lesió al genoll. Una progressió així sols està a l’abast dels atletes d’elit. El Ferran és un d’ells. A més, amb l’edat del Ferran (45 anys), encara és més difícil haver aconseguit aquesta progressió. Té un esperit molt competitiu, moltes ganes de fer-ho bé», assegurava el seu preparador físic Fabrizio Gravina. En categoria femenina, la vencedorava ser la sueca Lina El Kott. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT