PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Vallbanc FC Santa Coloma cau contra el KF Drita a la pròrroga

Els de Marc Rodríguez aniran a l’Europa League després d’una derrota poc merescuda a Gibraltar

Per Miquel López-Egea

El Vallbanc FC Santa Coloma juga contra el KF Drita, ahir al Victoria Stadium.
El Vallbanc FC Santa Coloma juga contra el KF Drita, ahir al Victoria Stadium. | football gibraltar

No va poder ser. El Vallbanc FC Santa Coloma anirà a l’Europa League. El KF Drita va tirar de fons i va saber aprofitar les petites oportunitats ahir al Victoria Stadium de Gibraltar en la fase preliminar de la Lliga de Campions. Els kosovars, un rival amb gran qualitat tècnica i una forta resistència, van esperar a gastar el temps reglamentari per derrotar a un Vallbanc FC Santa Coloma molt lluitador que va fer un matx sensacional, encara que insuficient. Van fer uns 90 minuts extraordinaris.

El Vallbanc va aguantar la fúria kosovar durant una bona estona. La primera part va començar amb un intercanvi d’oportunitats tot i que l’equip es va mantenir caut i en bloc per no cometre cap error, la feina defensiva va ser excel·lent en tot moment i van saber tallar les jugades de perill del teòricament preferit a guanyar, el KF Drita, campió de la lliga de Kosovo. A més, el porter colomenc, Eloi Casals, va estar molt inspirat i va saber aturar tots els xuts perillosos de Bujar Shabani i Neziraj, que van posar les coses difícils a l’equip, ja que van provocar ocasions.

En el segon temps, el Vallbanc FC Santa Coloma va començar fort, amb actitud guanyadora i dominant, però va ser un estira-i-arronsa amb el conjunt balcànic, mantenint la unitat i evitant els durs cops del rival, fent una bona defensa. Malauradament, ja a la pròrroga, un remat de Xhevdet Shabani en tot l’escaire va ser el primer gol. Una meravella. Després, amb un conjunt colomenc centrat en l’atac, Fidan Gerbeshi va fer el segon de penal després d’una falta d’Ilde.

«És el partit que esperàvem, els teníem vist en vídeos i sabíem que eren molts forts físicament. Això s’ha vist el camp», comentava l’entrenador Marc Rodríguez. «Els nois han fet un treball espectacular, s’han deixat la vida, han corregut, i s’han deixat la pell. Arribar a la pròrroga ja és un gran què. Al final, el partit s’ha decidit per detalls, a favor seu», manifestava. «No tinc res a dir, han fet un espectacle», remarcava. «Hem aguantat molt bé, a la segona part podíem fer mal. En general, hem tingut opcions, hem defensat, hem sortit i hem tingut més córners, però no ha estat suficient. Els detalls, al final, han marcat la diferència». 

La valoració és bona, el plantejament correcte», assenyalava. «Ara tenim tres setmanes per a preparar l’Europa League, és la cara bona d’aquest nou format de competició», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT