PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vetlladors de la bona imatge

Una cinquantena de joves informadors seran els representants dels carrers d’Andorra la Vella durant aquest estiu

Per Victoria Gómez Pérez

Mònica Codina, al centre, amb els informadors turístics.
Mònica Codina, al centre, amb els informadors turístics. | COMÚ ANDORRA LA VELLA / T. LARA

Sense voler pressionar-los però amb la intenció de motivar-los i que entenguessin la seva «responsabilitat social», la consellera de Promoció Turística i Comercial d’Andorra la Vella, Mònica Codina, va dir a una cinquantena de joves que seran «la imatge que els turistes s’enduran» de la capital aquest estiu. Es tracta dels nous informadors turístics que duran els mesos de juliol i agost estaran tant a l’Oficina de Turisme com en diferents punts de la parròquia per resoldre qualsevol dubte dels visitants, i que es van presentar ahir al matí al comú. La majoria dels informadors tenen entre 16 i 23 anys i en els dies vinents se’ls podrà veure vestint polo blau («com els Barrufets», va dir Codina) o verd, segons si estan a l’Oficina o el carrer. Aquests últims, a més, també faran enquestes (amb una moderna tauleta, res de paper i bolígraf) amb la intenció de descobrir les inquietuds i preferències dels visitants. 


Futurs guies (o cònsols)

Gràcies a aquestes enquestes es va saber l’any passat que si bé molts turistes estaven satisfets amb el Centre Històric i l’oferta comercial, trobaven a faltar oferta de natura. Per aquest motiu enguany s’ha contractat un guia de muntanya que organitzarà visites guiades, «faciletes, d’unes quatre hores», per les valls del Madriu i d’Enclar.

Pel que fa als informadors, són estudiants de Turisme i des del comú esperen que aquesta inserció els serveixi per introduir-se a la parròquia. Codina els va explicar que el cònsol menor, Marc Pons, «va començar fent la funció de Barrufet» i ara s’ha convertit en un «polític de país». Així, la consellera va desitjar trobar-se assegut al comú a algun d’aquests joves en un futur no tan llunyà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT