PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gairebé un miler de cartrons de tabac retinguts a França

La mercaderia procedia del Principat i anava destinada al mercat francès

Per El Periòdic

Cartrons de tabac en la prestatgeria d'un estanc.
Cartrons de tabac en la prestatgeria d'un estanc. | Maricel Blanch

La policia francesa va arribar a interceptar gairebé un miler de cartrons de tabac procedents d’Andorra en tan sols cinc dies. La primera intervenció va produir-se el passat dimecres 27 de juny quan els duaners de Montalban van aturar un vehicle amb dues persones a l’autopista A-20, concretament a l’alçada del peatge de Gignac, a Lot. 

En aquell escorcoll, els agents van descobrir 230 cartrons de tabac, a més de paquets de cigarretes de diverses marques, el valor total dels quals rondava els 16.000 euros. Tal com van poder confirmar els agents posteriorment, la mercaderia procedia d’Andorra i anava destinada a un supermercat que es trobava en un departament de l’oest de França. 

A banda d’aquest comís, la policia francesa va efectuar-ne un altre la nit de dissabte a diumenge en dos controls successius a les rodalies de la ciutat d’Ax-les-Thermes. En aquesta ocasió, les quantitats identificades encara eren més significatives, ja que van arribar-se a retenir un total de 725 cartrons de cigarretes que es volien destinar al mercat de Tolosa. 

Intervenció a Guissona

La Guàrdia Civil també intercepta un vehicle que portava gènere de contraban valorat en uns 900 euros

Al veí del sud, la Guàrdia Civil també va retenir un vehicle el passat dilluns al migdia a les immediacions de Guissona que era sospitós de portar gènere de contraban. En els seients de darrere, els agents van identificar una maleta que contenia fins a 190 paquets de tabac de contraban de diverses marques, a més de vuit botelles de whisky; una mercaderia que estava valorada en 964 euros. 

El conductor de l’automòbil era un espanyol de 56 anys i veí de València que el dilluns al migdia circulava sol amb el seu Audi prop de Guissona, tot i que no va arribar a transcendir si procedia o no d’Andorra. De tota manera, el gènere que els agents van retenir va passar a disposició de la duana de la Farga de Moles, a la frontera del Principat amb Espanya. 

Malgrat els comisos continus de tabac procedent d’Andorra, el Govern fa temps que està intensificant les mesures per frenar el contraban, com més controls a la frontera o altres espais.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT