PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín, «oberta a parlar» amb la Seu pels controls d’ADN

Els comuns podran fixar un període per exonerar el cost de les analítiques

Per Meritxell Prat

Un gos a la zona del passeig del riu.
Un gos a la zona del passeig del riu. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va assegurar a EL PERIÒDIC que els cònsols estan «oberts a parlar» amb els responsables polítics de l’ajuntament de la Seu d’Urgell per tal d’establir una col·laboració en la implantació dels controls d’ADN per identificar els propietaris de gossos que no recullin els excrements dels animals, tal com va proposar el tinent d’alcalde de la Seu, Jesús Fierro. 


Cal tenir present, també, que el calendari d’implantació és diferent a banda i banda de la frontera. A la Seu ja han començat la campanya per fer les analítiques. Aquí, fins al setembre no es traurà el concurs per trobar l’empresa que haurà de fer les proves d’ADN i l’anàlisi de la femta.


Marín va explicar que un cop es tingui, s’iniciarà una campanya per donar a conèixer els canvis i que s’ha previst que cada comú pugui decidir si durant un període de temps exonera el cost de les proves per motivar legalment els propietaris. Segons Marín, el cost de les analítiques serà d’entre 30 i 35 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT