PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Agricultura lidera el projecte transfronterer Tr3s Local

Entre els objectius hi ha la venda d’aliments en circuits de proximitat

Per El Periòdic

L'Alt Urgell.
L'Alt Urgell. | RàdioSeu

El Departament d’Agricultura de la Generalitat lidera el projecte transfronterer Tr3s local, en el qual també participen com a socis les Cambres d’Agricultura de l’Arieja i de la Catalunya Nord. Aquest programa proposa desenvolupar un projecte que afavoreixi la professionalització, competitivitat i internacionalització de les empreses agràries dels territoris transfronterers de Catalunya i França, tot fomentant la venda d’aliments en circuits de proximitat.

El projecte, que es durà a terme al llarg dels dos anys vinents, culminarà amb la creació d’una pàgina web i una aplicació mòbil amb informació geolocalitzada dels punts de venda directa i iniciatives turístiques vinculades al producte local. Tr3s local, que va obtenir la millor qualificació dels 62 projectes aprovats en aquesta convocatòria per promoure el comerç de proximitat en aquestes regions frontereres, ha estat dotat amb un pressupost total de 892.000 euros, el 54% del qual l’aporta el Govern català.

El pla inclou diverses accions de les quals es pot destacar la formació i assessorament personalitzat als productors dedicats a la venda de proximitat, l’anàlisi transfronterer comparat dels canals de distribució existents i la creació i segmentació d’una oferta comercial i turística, segons informa Ràdio Seu. 

 

Programa a tres

Tr3s Local s’emmarca en el Programa Interreg-POCTEFA (Espanya-França-Andorra) 2014-2020, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu és fomentar el desenvolupament sostenible entre els tres països, així com a reforçar la integració econòmica i social de la zona. Tots els projectes FEDER també busquen la promoció i l’adaptació dels països participants al canvi climàtic, la prevenció i gestió de riscos,  i la protecció, la valorització i l’ús responsable dels recursos locals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT