PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un 70% més d’inversió per reconstruir l’orri de Pessons

El concurs inicial havia quedat desert perquè els concurrents superaven el pressupost

Per El Periòdic

Restes de l’orri de Pessons.
Restes de l’orri de Pessons. | El Periòdic

La reconstrucció de les cabanes medievals de l’orri de Pessons que el comú d’Encamp havia calculat que costaria uns 70.000 euros, segons va explicar a EL PERIÒDIC el conseller de Medi Ambient de la parròquia, Aleix Varela, el 23 de maig, requerirà una inversió de més de 125.000 euros, és a dir, un 68% més del que s’havia previst inicialment. 

El BOPA va publicar ahir l’adjudicació per modalitat urgent de les feines a l’empresa Construccions Roca després que el concurs inicial quedés desert perquè els concurrents «havien superat molt el pressupost» segons va explicar en aquell moment el conseller. «S’havien pressupostat uns 75.000 euros i el preu que calculaven els preus dels concursants arribava fins als 200.000 euros», va afegir. Actualment, s’han trobat a la zona restes de com a mínim tres cabanes , una del segle XIV, una segona dels segles XVI - XVII i una darrera més moderna, del segle XIX i relacionada amb la ramaderia bovina, segons van determinar els estudis arqueològics. 

Emportona

El BOPA d’ahir també va recollir una altra adjudicació referent als orris, en aquest cas la dels treballs arqueològics que s’han de realitzar al d’Emportona. L’empresa adjudicatària és la barcelonina Actium Patrimoni Cultural i l’import de les feines és de 64.000 euros. 

Homenatge a l’esquiador

El comú Encampadà també va decidir recentment, tal i com queda publicitat al butlletí, realitzar una escultura d’homenatge als esquiadors que es col·locarà «a la rotonda de la zona de l’antic càmping Europa», a la CG2, segons diu el document. Més o menys a l’alçada del projecte urbanístic de La Cabeca. 

Aquesta adjudicació s’ha repartit entre dues empreses. Per una banda, la Serralleria Industrial el portuguès i, de l’altra, els treballs d’obra civil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT