PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fernández marxa a Màlaga

L’Unicaja i el jugador comuniquen al MoraBanc que pagaran la clàusula que té el base madrileny

Per Joan Josep Blasco

Fernández, en el partit de l’EuroCup davant el Fiat Torí.
Fernández, en el partit de l’EuroCup davant el Fiat Torí. | Maricel Blanch

Contratemps important per al BC MoraBanc Andorra. Una de les peces destacades del projecte, Jaime Fernández, deixa l’equip. L’Unicaja i el propi jugador van confirmar al club dirigit per Gorka Aixàs que té la intenció de pagar la clàusula, que permetrà al base madrileny fer les maletes en direcció a Màlaga.

Els últims dies s’han anat accelerant els esdeveniments. El nou entrenador de l’Unicaja, Luís Casimiro, va manifestar dies enrere la seva intenció de fitxar una sèrie de posicions a la pista, entre les que es trobaven la de base i combo. La figura polivalent que pot aportar Fernández el va convertir en un objectiu, que finalment s’ha acabat confirmant. Tant l’Unicaja com el mateix jugador van comunicar al MoraBanc que pagaran la clàusula de 250.000 euros que té Fernández, pel que la pròxima temporada jugarà amb els malaguenys.

Sense confort / L’estiu passat arribava al Principat deixant l’equip on s’havia format, havia debutat a la Lliga Endesa i s’havia començat a fer un nom, el Movistar Estudiantes. Marxava amb polèmica amb el club de la capital d’Espanya. L’entitat col·legial va igualar l’oferta andorrana i tant el propi jugador com el seu representant, Quique Villalobos, van entendre que no havien exercit correctament el dret de tempteig establert en el conveni col·lectiu, perquè no es complien totes les condicions. Van tensar la corda, fins que es va fer efectiu el fixatge pel MoraBanc. L’aposta andorrana va ser clara, amb un contracte de tres anys, una xifra gens habitual al club, però que es va realitzar tenint en compte l’edat del jugador i la projecció que presentava.
Un cop al país, Fernández va exposar que s’havia decidit a deixar el club de la seva vida per deixar la zona de confort en la que s’havia instal·lat a l’Estudiantes. Buscava nous reptes i a Andorra li oferien. Però aquests queden enrere davant el projecte que li presenta l’Unicaja, que la pròxima temporada a més de jugar a la Lliga Endesa ho farà a l’EuroCup, com el MoraBanc.

Jugador destacat

En la seva primera temporada al Principat, Fernández es va mostrar com un dels jugadors importants de la plantilla. La seva adaptació va tardar, però un cop va aconseguir-la el seu rendiment va anar a més. Jugador resolutiu, les seves cistelles sobre la botzina al final dels quarts es van convertir en habituals. A la fase regular de la Lliga Endesa va tenir una mitjana de 20 minuts per partit i 12 punts. Només va ser cinc cops titular. Als playoff en cap dels tres partits contra l’FC Barcelona Lassa va ser-ho. En aquesta fase decisiva de la campanya els seus números van baixar significativament. No els minuts, que en van ser 19, sinó els punts, baixant a un promig de cinc. En la victòria al Palau Blaugrana va anotar 11 punts, però en les dues derrotes seguides després contra els culers, que deixaven eliminat al MoraBanc, només en va fer dos en cadascun. 
El convenciment de l’Unicaja per fitxar-lo no només prové de les seves actuacions a nivell de club, sinó també a la selecció espanyola. El combinat no va comptar a les finestres FIBA amb jugadors que disputaven l’Eurolliga i l’NBA, pel que se li va obrir la porta, jugant tots els partits i convencent al seleccionador, Sergio Scariolo. Espanya va guanyar tots els partits oficials. És el segon jugador important de la plantilla andorrana que fa les maletes cap a Màlaga en dos anys. El curs passat va ser Giorgi Shermadini qui va incorporar-se a l’entitat andalusa.

Substitut

Era una baixa que no es plantejava inicialment i que haurà de substituir-se. El club haurà de treballar per trobar un base de garanties que pugui prendre el seu relleu. Al MoraBanc estan atents al mercat, que es manté ben viu i que podria portar més novetats en la mateixa posició, ja que Andrew Albicy té cartell i podria arribar alguna oferta per l’internacional francès després de la temporada que ha realitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT