PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Engordany afronta una gran oportunitat de superar ronda

El conjunt escaldenc juga contra el Folgore amb un gol d’avantatge del partit d’anada

Per Joan Josep Blasco

Mateo rebutja la pilota en el partit d’anada contra el Folgore.
Mateo rebutja la pilota en el partit d’anada contra el Folgore. | Maricel Blanch

Els equips andorrans afronten la tornada de la primera ronda de la fase prèvia de l’Europa League amb intenció de superar-la, tot i que el panorama és significativament diferent per als dos representants. La UE Engordany té el marcador a favor i l’oportunitat de fer història en la seva estrena en competició continental, mentre que el Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià necessita aixecar un 0-2 en contra.

Els escaldencs es troben davant la seva gran oportunitat de classificar-se per a la següent eliminatòria. Es presenta a San Marino amb una avantatge de 2-1 sobre l’SS Folgore, assolit a l’anada a l’Estadi Comunal la setmana passada. «No podem desaprofitar una oportunitat així», assegura el tècnic de l‘Engordany, Josep Mengual, deixant clar que «jugarem a morir, a passar com sigui». A pesar de jugar amb el marcador a favor de sortida, «no ens fiem ni un pèl del rival, perquè saben jugar i aniran a capgirar l’eliminatòria».

En la seva primera participació internacional, se li presenta una ocasió immillorable, un fet que no acostuma a passar als equips andorrans quan juguen a nivell europeu. «Som molt conscients del que tenim al davant. Pot ser una fita per a la història del futbol andorrà. El Sant Julià i l’FC Santa Coloma han superat rondes anteriorment, però no com a debutants a Europa, com ho som nosaltres», assegura Mengual. A les dues ocasions va ser a la Lliga de Campions, pel que aquesta seria la primera vegada que s’aconseguiria a l’Europa League.

Per aconseguir l’objectiu de la classificació, no pensen especular amb el marcador favorable que porten: «Som un equip que no rifem la pilota. Jugant des del darrere és quan pots fer mal al contrari. Ells han de marcar un gol, però no ens tancarem per defensar el resultat. Tenim intenció de jugar al contraatac i buscarem marcar, perquè llavors els hi complicarem molt l’eliminatòria».

El Sant Julià no es rendeix

Qui necessita remuntar per seguir viu a l’Europa League és el Sant Julià, que juga a Malta contra el Gzira United FC. Per tal de capgirar l’eliminatòria «la nostra idea és fer alguna modificació a nivell tàctic respecte al que vam poder veure en el primer partit», exposa Jesús Barón, tècnic del conjunt lauredià. Veu les forces igualades entre uns i altres, ja que «la gran diferència en el resultat de l’anada és que ells van aprofitar les ocasions que van tenir, que no van ser més que les nostres, i en canvi nosaltres no vam fer-ho». Per solucionar errors del primer matx, «al mig del camp hem de tenir superioritat numèrica, perquè  quan perdíem la pilota tenien l’opció de sortir i creaven perill», i no vol que es repeteixi.

El Sant Julià està obligat a vèncer si no vol quedar eliminat i posar el punt i final a la competició continental. No hi ha una altra que «guanyar el partit. Si ho aconseguim estarem més a prop de passar de fase. El 0-2 sembla un resultat contundent, que ho és, però sabem que si marquem podem jugar amb els seus nervis, perquè només estarem a un gol d’igualar l’eliminatòria», per tant, «no serem conservadors. Seguim creient en la nostra feina i tenim la convicció absoluta de guanyar. Jugarem a l’atac i serem fidels a la nostra idea de joc».

PUBLICITAT
PUBLICITAT