PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els comerços de la Seu auguren més vendes amb el retorn de l’IVA

Una seixantena de botiguers de la Seu ja faciliten el ‘tax free’

Per El Periòdic

Campanya de ‘Tax Free’ a la Seu.
Campanya de ‘Tax Free’ a la Seu. | RÀDIOSEU

La Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) valora positivament que, des d’ahir, els comerciants puguin facilitar la devolució de l’IVA als clients andorrans –així com també a tots aquells que provinguin d’altres països de fora de la Unió Europea- sense que hagin de fer una compra mínima de 90,15 euros. El canvi ha estat possible gràcies a l’entrada en vigor dels Pressupostos Generals de l’Estat, els quals incorporaven la mesura. Des de l’entitat consideren que la modificació pot servir per afavorir les vendes, ja que arran de la posada en marxa la passada tardor d’una campanya de comunicació i promoció del tax free a la capital alturgellenca, els botiguers ja han notat que cada cop són més les persones que estan interessades en el descompte.

 

Oferta a la Seu

El president de la UBSU, Juan Carlos Salsas, destaca en declaracions a l’ACN que «si fins ara l’aplicació del tax free ja era un al·licient per captar clients andorrans als comerços, l’eliminació de l’import mínim de 90,15 euros a partir d’aquest dijous pot afavorir més encara les vendes». Salsas assenyala que tot i que en alguns casos aquest topall jugava al seu favor, ja que implicava que alguns compradors adquirissin més articles per arribar al mínim, «els avantatges que comporta seran superiors».

Ara per ara, la meitat dels 120 negocis associats a la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell ofereixen el tax free. Per aconseguir la devolució de l’IVA cal tornar a la botiga amb la factura segellada a la duana. De fet, tot i que en el cas dels andorrans s’ha de pagar un 4,5% per les compres que entren al país, els surt a compte fer aquest tràmit per la diferència de diners que obtenen amb el retorn de l’impost de l’Estat espanyol. La Confederació Espanyola de Comerç calcula que aquesta eliminació pot suposar un benefici de 120 milions d’euros anuals per a les petites i mitjanes superfícies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT