PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un 9,2% més de matriculacions durant el primer semestre de l’any

Els camions i camionetes experimenten el major increment amb un 20,7%

Per El Periòdic

Un vehicle amb matrícula andorrana.
Un vehicle amb matrícula andorrana. | Tony Lara

Les matriculacions de vehicles durant el primer semestre de l’any van augmentar un 9,2% respecte del mateix període de l’any passat, segons les dades que ahir va fer públiques el Departament d’Estadística. Durant els primers sis mesos del 2018, es van matricular 2.401 vehicles, enfront dels 2.198 de l’any anterior, i el que més va créixer va ser l’apartat dels camions i les camionetes, amb un 20,7%, seguit ja a certa distància pel dels turismes, amb el 13,5%.
Pel que fa al tipus de carburant, els vehicles de gasolina van experimentar un increment del 20,1% durant el primer semestre de l’any, de la mateixa manera que els que són 100% elèctrics, que van créixer en 16; els híbrids de gasolina endollable, que van rebre set matriculacions més que el mateix període del 2017; i els sense carburant, que van sumar una unitat. Per contra, els cotxes de gasoil van reduir un 4,9% les matriculacions. 


Si ens centrem en el mes de juny, les matriculacions van experimentar un creixement del 18% respecte del mateix mes de l’any anterior. Un total de 492 vehicles van rebre plaques noves i l’augment més important va donar-se entre camions i camionetes, amb un 33,3%; seguits dels turismes, amb un 22,4%; i de les motocicletes i els ciclomotors, amb un 5,8%. Només la categoria d’altres vehicles va patir una davallada de fins al 18,2%.

El gasoil perd terreny

Un cop més, les matriculacions de vehicles de gasoil van baixar al juny, concretament en un 2,4%. Paral·lelament, els de gasolina van tenir una variació positiva del 33,8% i els híbrids van sumar disset unitats, onze més que el mateix període de l’any anterior. En canvi, els elèctrics al 100% van créixer en vuit unitats, cinc menys que el juny del 2017, i els sense carburant, en nou, tot i que es tractava d’un vehicle menys que el mateix mes de l’any anterior. 


Les dades també reflecteixen que en els darrers dotze mesos van produir-se un total de 4.755 matriculacions, el que representava un increment del 12,8% respecte de l’anterior període corresponent, quan la xifra es va situar en 4.216. Les variacions positives són per als turismes, amb un 16,3%; altres vehicles, amb un 15,8%; i camions i camionetes, amb un 12,2%; mentre que les motocicletes i els ciclomotors van disminuir un 0,5%. Al mateix temps, els cotxes de gasolina van créixer un 28,6% i, per contra, els de gasoil van baixar novament un 2%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT