S’avança en el marcador, però veu com tres minuts després els maltesos empaten

Per Joan Josep Blasco

Acció del matx entre el Sant Julià i el Gzira disputat a Malta.
Acció del matx entre el Sant Julià i el Gzira disputat a Malta. | UEFA

Es va quedar en el camí. El Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià anava a Malta a intentar aixecar un 0-2 en contra, i va quedar-se a prop. Va acabar perdent (2-1), però va espantar de veritat al Gzira.

La primera part va ser molt de control, sense que cap dels dos conjunts arrisquessin, esperant al segon temps. Al minut 62 Joel a la frontal de l’àrea realitzava un xut que superava al proter per baix, posant per davant als andorrans, que necessitaven un altre gol per igualar l’eliminatòria. Ho intentarien fins al final, però ben poc va durar la il·lusió, perquè tres minuts més tard l’àrbitre xiulava un penal de Ratti sobre Zárate. Samb va encarregar-se de transformar la pena màxima. Al 66 Blanco enviava la pilota fora en una ocasió clara per marcar. El Tic Tapa ho intentava, i això va permetre als locals tenir més espais i en el temps de descompte Bilbao etzibava un potent xut que no va poder aturar Ratti. Blanco veia la segona targeta groga i era expulsat.

«Estic molt orgullós dels jugadors. En els dos partits els detalls han decidit el resultat», indicava el tècnic del Sant Julià, Jesús Barón, indicant que «amb el 0-1 els hem espantat de veritat, però un penal molt rigorós ens ho ha posat tot difícil. Tot i així ho hem seguit intentant fins al final». El pas per la competició continental serveix per «aprendre i veure que el futbol andorrà està evolucionant, perquè quan juguem a Europa sempre competim».