Engordany històric

Els escaldencs es classifiquen per a la segona ronda amb un gol en pròpia porteria al temps de descompte

Per Joan Josep Blasco

Jugadors i cos tècnic de l’Engordany celebren la classificació després del partit. | UE Engordany

El futbol té aquestes coses. Quan semblava que la UE Engordany quedava eliminat, un gol en temps de descompte en pròpia porteria de l’SS Folgore (1-1) donava el bitllet per a la següent ronda als escaldencs, que van celebrar-ho de valent, perquè l’ocasió s’ho valia. És una fita històrica en molts sentits. És el primer conjunt andorrà en superar una ronda de l’Europa League, i a més ho aconsegueix en la primera ocasió que disputa competició continental.

S’entrava al temps afegit amb l’Engordany perdent per la mínima, que el deixava eliminat. L’equip estava bolcat a l’atac, perquè necessitava un gol per seguir endavant. Però els minuts passaven i no arribava. Fins al minut 95. Sebas centrava la pilota a l’àrea petita i tot de jugadors van anar a per ella, uns per marcar i els altres per rebutjar-la. Sartori va ser qui va impactar-la, amb la mala fortuna per als sanmarinesos que va direccionar l’esfèrica cap a la seva porteria per fer el gol que mai hagués volgut aconseguir. L’alegria andorrana era màxima, amb tota la banqueta saltant al terreny de joc. L’eufòria era total i l’àrbitre no va tenir una altra que xiular el final del partit, perquè el temps ja s’havia complert.

Canals: «Estem molt feliços perquè el que hem aconseguit és tota una fita, i més de la manera que ho hem fet. Hem cregut fins el final»

«Estem molt feliços perquè el que hem aconseguit és tota una fita, i més de la manera que ho hem fet. Hem cregut fins el final», assegurava l’entrenador de l’Engordany, Otger Canals. Va ser un partit que els andorrans van saber llegir, però que es van veure condicionats des del primer tram per les lesions. Primer va ser Peppe qui va tenir problemes físic i després Touré. Tots dos van seguir sobre el camp, però condicionats en els esforços. El migcampista va ser subtituït abans del descans i el davanter ben entrada la segona part. Els locals necessitaven un gol per classificar-se i des del xiulet inicial van pressionar per buscar-lo. Tot i així no van posar en massa perill la porteria defensada per Coca. A la represa van pujar la intensitat ofensiva, el que va provocar que els escaldencs prenguessin precaucions al darrera. La millor ocasió sanmarinesa la tenia al minut 73 Dormi, que enviava la pilota al pal.

L’Engordany defensava el resultat, però al 86 en la sortida d’un córner Sacco etzibava un cop de cap que arribava fins al fons de la xarxa. Tot l’esforç dels dos partits semblava perdut. Calia buscar l’empat, i amb aquest ímpetu van jugar els escaldencs, que deixaven forats que el Folgore va estar a punt d’aprofitar, amb tres contraatcs que no van saber materialitzar. En canvi, ells sí que ho farien, a l’última jugada. «El futbol té aquestes coses. No han tingut l’encert de marcar i guanyar l’eliminatòria i nosaltres ho hem pogut aprofitar», assegurava Canals, remarcant que «ens mereixiem el gol. Ens ho hem treballat molt els dos partits per classificar-nos». El proper rival serà el Kairat Almaty, on juga Andréi Arshavin. L’anada serà a l’Estadi Comunal el 12 de juliol i la tornada el 19 a Kazakhstan.