PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cerca d’empreses que vulguin anar al The Cloud s’iniciarà a finals d’any

Els dubtes que tenien els constructors sobre el terreny ja estan aclarits

Per El Periòdic

La maqueta de l’edifici de tecnologia i innovació The Cloud.
La maqueta de l’edifici de tecnologia i innovació The Cloud. | MARICEL BLANCH

Andorra Telecom iniciarà a finals d’any o principis del vinent la recerca de compromisos ferms de companyies que es vulguin ubicar al futur edifici The Cloud. El director general de l’operadora, Jordi Nadal, va explicar que l’edifici desperta interès i que els espais interiors estan ben definits, però que es posaran a treballar en els continguts un cop les obres estiguin avançades, per demostrar que el projecte tira endavant. «Ens hem trobat que els operadors no volen negociar amb un Powerpoint, no els podem demanar un acord comercial a 3, 4 o 5 anys vista», va assegurar. De fet, la setmana vinent acaba el termini per presentar les ofertes al concurs per a la construcció de l’obra. Fins a vuit empreses diferents han retirat els plecs de bases, tot i que Andorra Telecom no espera ni molt menys aquest volum d’ofertes, ja que presumiblement s’hi presentaran mitjançant una unió temporal.

 

Dubtes dels constructors

La licitació ha generat neguit entre els constructors pel fet de ser un projecte a preu tancat, una fórmula que ofereix molta seguretat a Andorra Telecom, però que va en detriment del constructor, que ha de comprometre’s a un preu que ha de complir i que no pot superar els 39 milions d’euros. 
 

Les obres començaran després de l’estiu i s’espera que els treballs estiguin enllestits al 2020

El neguit més important fins ara ha estat en el càlcul del cost dels fonaments, ja que el tipus de terreny i el fet que puguin trobar-se bosses d’aire influeix en la quantitat de ciment que es necessitarà. Aquesta inquietud va ser reiteradament transmesa pels constructors i el mes passat l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda) es va reunir amb Andorra Telecom i el Ministeri d’Ordenament Territorial. En una trobada la setmana passada, segons van explicar les parts, es van poder aclarir el «90%» dels dubtes. Nadal, per la seva banda, va assegurar ahir que s’han fet tres estudis geològics per analitzar el terreny que permeten afinar bastant sobre el tipus de fonamentació que s’haurà de fer, tot i que «el risc no està acotat al 100%». A finals d’aquest mes s’acaba el termini establert pel Gover per presentar ofertes, i que es va ampliar 15 dies més de l’establert. 


Les obres, al setembre

La previsió, un cop s’adjudiquin les obres, és poder-les començar després de l’estiu, i la voluntat d’Andorra Telecom és que els treballs estiguin enllestits a finals del 2020. «Ens queden dos anys i mig com a mínim per poder concretar els continguts de l’edifici», va afegir Nadal. 

Entre les quatre fases en què s’ha dividit el projecte –la de construcció és la 3– la previsió és que el cost total ascendeixi als 39 milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT