PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Unió de Pagesos també vol que es capturi l’ós Goiat

Els ramaders pirinencs ja estaven en contra de la seva alliberació el 2016

Per El Periòdic

Manifestació dels ramaders a Sort.
Manifestació dels ramaders a Sort. | RÀDIOSEU

Unió de Pagesos (UP) es va sumar ahir a la petició de diverses institucions i col·lectius del Pirineu perquè l’ós Goiat sigui capturat i «se’l tregui de la muntanya per sempre més, abans no causi mals pitjors». Així ho va expresar el sindicat agrari a la nova consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la Taula Agrària que es va celebrar ahir al matí. UP va demanar directament a Jordà que intercedeixi davant el Departament de Territori i Sostenibilitat -responsable del programa d’alliberament d’óssos al Pirineu català al llarg dels darrers anys- perquè actuï davant «els greus perjudicis que està causant a l’activitat agrícola i ramadera la gestió de la fauna protegida». Alhora, reclamen «un replantejament de la gestió de la fauna cinegètica al seu càrrec».

 

Quatre anys en llibertat

El coordinador nacional d’UP, Joan Caball va recordar que «les darreres setmanes s’han comptabilitzat quatre nous atacs de l’ós Goiat», a l’Aran i al Pallars Sobirà, i que actualment «els danys causats per l’ós s’amplien, a més dels ramats d’oví i cabrum, boví de carn i als ruscos dels apicultors, al sector equí». UP també va demanar a la consellera que reclami a la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya la captura d’aquest ós, alliberat el 6 de juny del 2016 en el marc del programa Piroslife contra la voluntat dels ramaders pirinencs, que havien demanat que no es deixés anar cap més ós precisament pels constants atacs al bestiar.

En termes generals, UP va insistir que «és del tot imprescindible un replantejament urgent en la gestió de la fauna salvatge (cinegètica, protegida, exòtica i invasora) a tot el territori». 
Aquesta petició de captura se suma a la que també han fet anteriorment el Conselh Generau d’Aran -que ho va aprovar per unanimitat- i l’associació de ramaders del Pallars Sobirà, informa Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT