PUBLICITAT

Encamp

Homenatge a l’esquiador

Encamp utilitza recursos propis per a dissenyar una escultura de benvinguda

La rotonda de Valira Nova on hi havia la cabina del Funicamp i on s’emplaçarà l’esquiador, ahir.
La rotonda de Valira Nova on hi havia la cabina del Funicamp i on s’emplaçarà l’esquiador, ahir. | Maricel Blanch

Recordeu aquell aparatós accident en què una furgoneta es va encastar a la cabina del Funicamp que hi havia a la rotonda de Valira Nova d’Encamp? Va ser el 2014 i des d’aleshores l’indret està orfe de simbolisme que indiqui que estem entrant en territori de pistes. 

«La cabina que hi havia a la rotonda era una de mostra que es va fer servir per al projecte del Funicamp perquè una de veritat val més de 100.000 euros», un cost que no tindria cap sentit assumir a efectes decoratius, segons va explicar el conseller d’Obres Públiques d’Encamp, Jordi Rich. 

Es tracta d’un disseny figuratiu d’un esquiador en posició de descens tallat en planxa de ferro


Però tot i això el comú volia restituir algun tipus d’element simbòlic de benvinguda a territori esquiable i tenien la solució ben a prop. «Aprofitant que la  cap de Cultura del comú, Helena Laza, és llicenciada en Belles Arts, ella mateixa va fer diferents esbossos dels quals en vam acabar triant un entre tots», va assenyalar Rich. L’escollit és «un disseny figuratiu en moviment d’un esquiador, al qual se li veurà la cara pujant d’Escaldes». 


El material triat per a l’escultura és el ferro amb efecte d’oxidació, una planxa corten,  i se situarà a sobre d’un pedestal que simularà el pendent de la pista d’esquí, ja que l’esportista estarà en «posició de descens», segons van informar des del comú.  «En total tindrà tres metres i mig d’alçada», entre la planxa i el pedestal que el sostindrà i que «simularà el pendent de la pista d’esquí», segons Rich. 


Encara que no han transcendit els plànols de l’escultura, per les descripcions fetes des del Comú d’Encamp, l’obra podria assemblar-se a la què el comú d’Ordino va inaugurar recentment a la Coma d’Arcalís, Esforç, per homenatjar els ciclistes. 


Amb aquest interessant ús de recursos interns sense cost afegit pel disseny i que dona valor als treballadors del comú, el pressupost de l’escultura d’homenatge a l’esquiador és d’uns 9.000 euros, al 50% «per a la serralleria que tallarà amb làser la planxa» i «per a l’obra civil que es requereix per a fer l’ancoratge i tot el sistema d’il·luminació», va detallar el comú. 


«Deixarem passar l’estiu abans de col·locar-la així que segurament serà al setembre quan arribi al seu lloc, en tot cas, segur que serà abans que comenci la temporada d’esquí», va assegurar Rich. 
Per sort, cada vegada són menys freqüents els accidents en què els frens dels vehicles no responen en un pendent, com va ser el cas de la furgoneta camper el 2014, que va quedar literalment encaixada a dins de la cabina del Funicamp. Encara que el més important va ser que el conductor va resultar il·lès, l’esquiador metàl·lic sembla que també té garantida la seguretat a la rotonda de la Valira Nova. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT