PUBLICITAT

Encamp

Martí creu que cal equilibrar el comerç amb França

El cap de Govern assenyala que la majoria de transaccions es fan amb Espanya

Frontera entre Andorra i França, al Pas de la Casa.
Frontera entre Andorra i França, al Pas de la Casa. | Maricel Blanch

«La balança comercial d’Andorra amb respecte de França està desequilibrada i hem de revertir la situació», va assenyalar el cap de Govern, Toni Martí durant un acte oficial celebrat al Pas de la Casa, ahir. Segons el responsable de l’Executiu, «durant molts anys hem mirat més cap a Espanya i això ha de canviar». En cap cas es tracta de decantar-se més per un veí o per l’altre sinó de «reequilibrar aquesta balança».  Per a Martí, el Pas de la Casa simbolitza el veïnatge d’Andorra amb França i per això va destacar el procés de modernització d’aquest indret i va recordar que gràcies als convenis bilaterals, per exemple, «s’està asfaltant un tros de carretera francesa que és molt utilitzat pels andorrans».  

«Últim discurs al pas»

Martí va indicar durant el seu parlament al Pas de la Casa que aquell seria el seu «últim discurs com a cap de Govern al Pas de la Casa» i posteriorment va indicar que seria bo que DA acudís al debat d’orientació política amb un candidat seleccionat. S’espera que durant aquesta compareixença al Consell General, el mes de setembre, Martí assenyali una data de dissolució del Govern i convocatòria d’eleccions generals. 

Activitat parlamentària

Preguntat per la suspensió d’activitat de les comissions del Consell General durant el període d’estiu, el cap de Govern es va mostrar respectuós amb les decisions del Consell General però va recordar que hi ha lleis, «com la de Transició energètica que no haurien de tenir molta polèmica» pendents d’aprovació per indicar que segueix confiant en què la majoria de lleis que el Govern volia enllestir aquesta legislatura seguiran endavant. 

Enquesta del CRES

El cap de Govern va felicitar «Pere López perquè segons els sondejos va per davant però queda molt de temps». No obstant, «com a simpatitzant de DA veig l’enquesta positiva perquè molta gent encara no ha decidit el vot, gairebé el 45% dels votants de DA encara no ha decidit».

PUBLICITAT
PUBLICITAT