PUBLICITAT

La Massana

Sant Antoni de la Grella acull una ‘petita òpera’

El quartet Krommer ofereix un repertori «íntim» del segle XVIII

Per El Periòdic

El quartet Krommer durant el concert.
El quartet Krommer durant el concert. | ANA / L.M.

El quartet Krommer, integrat per Patrícia de No a la flauta; Alexandre Arajol, al violí; Josep Bracero a la viola i Sylvie Réverdy al violoncel van oferir ahir un concert a l’església de Sant Antoni de la Grella, a la Massana, sota el títol Viena i l’òpera de butxaca. Tal com va explicar Arajol, els assistents van poder reviure aquelles vetllades musicals, «íntimes», dels segles XVIII-XIX en què es podien escoltar òperes en petit format i en què la gent en podia gaudir més enllà de les grans sales.

Una flauta virtuosa

El concert va arrencar amb el Gran quartet en fa major op.89 de Franz Krommer, «tota una descoberta», tal com el va qualificar Arajol i que es caracteritza per tractar els instruments, especialment la flauta, amb gran virtuosisme. Es tracta d’un autor, va afegir Arajol, en el que ja es nota l’evolució cap al Romanticisme.


Tot seguit, els assistents a l’església massanenca van poder escoltar fragments d’algunes de les òperes de Wolfgang Amadeus Mozart, entre les quals Les noces de Fígaro, Don Giovanni i La flauta màgica.  I és que, el 1791, l’any de la mort del compositor, va aparèixer la transcripció per a flauta i trio de corda de cinc de les òperes del mestre més importants. Aquest mateix repertori es va poder escoltar el dissabte a la nit al Museu Casa Rull. Ambdues actuacions s’inclouen en el cicle ONCA Bàsic i de  l’Any europeu del patrimoni cultural, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT