PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detinguts en una setmana 23 conductors sota l’efecte de les drogues

Les intervencions s’intensifiquen durant les festes majors

Per El Periòdic

La Policia, en un control d’alcoholèmia en l’última campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol.
La Policia, en un control d’alcoholèmia en l’última campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol. | Sergi Pérez

La Policia va detenir un total de 23 persones en una setmana per conduir sota els efectes de l’alcohol. El balanç de detencions publicat ahir pel cos policial confirma que, en època de festes majors, els controls s’estan intensificant i, per tant, el nombre de detinguts, també. Les intervencions s’emmarquen en la campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues. La campanya va començar l’1de juliol i s’allargarà fins al 31 del mateix mes. 

D’entre els detinguts des del 2 de juliol fins a aquest diumenge, dia 8, destaquen els resultats de la prova a què es va sotmetre un home resident de 46 anys, que va donar una taxa d’1,76 grams per litre de sang. Aquesta és la taxa més elevada registrada durant aquesta setmana. L’home va ser detingut a les 04.17h, durant la matinada de divendres passat. 

També va donar una taxa molt alta un home resident de 22 anys, que va ser detingut aquest diumenge a les 04.20h, amb una taxa d’1,66 grams per litre de sang. La Policia el va aturar per cometre una infracció al codi de la circulació. A més, se li va practicar una prova d’estupefaents salival amb l’aparell anomenat drogotest. L’autor del delicte contra la seguretat del trànsit va donar positiu al consum de cocaïna, amfetamina, cànnabis i metaamfetamina. 

També va donar positiu a la cocaïna, al cànnabis i a l’amfetamina un jove no resident de 18 anys, que conduïa un automòbil sota l’efecte d’aquestes drogues la nit de diumenge a dilluns de la setmana passada. També el van detenir per un delicte contra la salut pública ja que la Policia va trobar-li 0,5 grams d’amfetamina, 0,3 grams de marihuana i una cigarreta de haixix. 

Tal com van explicar des del cos policial, els conductors professionals que donen més de 0,2 grams d’alcohol per litre de sang i la resta de conductors que donen més de 0,5 seran sancionats per via administrativa. La responsabilitat penal està fixada en més de 0,5 en els professionals i 0,8 per a la resta de conductors. Des de la policia es recorda que per via administrativa, a més de la sanció econòmica, es pot suspendre el carnet de conduir per una durada d’un mes. 

Pel que fa a les infraccions penals, poden suposar per als conductors professionals penes de presó de fins a dos anys i privació del carnet de fins a quatre anys. Per als no professionals, la pena pot ser de fins a un any de presó o arrest i la privació del carnet de fins a tres anys. 

Els conductors que refusin sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia seran sancionats amb una privació del carnet de conduir de fins a tres anys i fins a quatre per als professionals.

Amenaça amb un ganivet de serra

D’altra banda, també es va arrestar un home de 34 anys com a presumpte autor de delictes contra la seguretat col·lectiva i la integritat física. La Policia va intervenir en una baralla entre dues persones a Andorra la Vella. Un dels detinguts va esgrimir un ganivet de serra amb una fulla de 21 centímetres i va fer l’intent de clavar-li a la víctima. Tot i que es va impedir la punyalada, no es va poder evitar una ferida sagnant a la mà dreta. El segon detingut, de 38 anys, va intentar desfer-se del ganivet i va ser detingut per encobriment; és a dir, per un suposat delicte contra l’administració de la justícia. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT