PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

300.000 euros de multa per ocupació indeguda

L’empresa de gestió de consignes al Funicamp no es lliura de la sanció

Per El Periòdic

Vista lateral de l’edifici del Funicamp, a Encamp.
Vista lateral de l’edifici del Funicamp, a Encamp. | Àlex Lara

L’empresa Santa Coloma Parc SL finalment haurà de fer front a una indemnització de gairebé 300.000 euros per ocupació indeguda d’un local de l’aparcament del Funicamp on gestionava un total de 252 consignes destinades a guardar material d’esquí dels usuaris d’aquest establiment. La sanció va quedar confirmada després que el Tribunal Superior rebutgés el darrer recurs interposat per aquesta societat contra la demanda de Funicamp SAU, propietat en un 99% del comú d’Encamp, i que confirmés la sentència de la Batllia del 23 de novembre de l’any passat. 

Aquella resolució judicial condemnava Santa Coloma Parc a retirar les 252 consignes que tenia instal·lades en un local de l’aparcament, dictamen que –com recull el text de la sentència– ja havia complert el 3 de maig d’aquest 2018. I també a pagar les sumes mensuals de 1.680,59 euros i 1.848,65 euros a comptar respectivament des dels dies 5 d’octubre del 2010 i 5 de novembre del 2011, quan Funicamp hauria rescindit els contractes amb l’altra empresa, i fins al dia en què la societat retirés les consignes, de manera que la sanció final ascendiria als gairebé 300.000 euros indicats. 

Els fets es remunten a aquell any 2010 en què Funicamp va decidir rescindir els acords que tenia amb Santa Coloma Parc per a l’explotació de consignes des del 2003 i el 2006. Just en aquell moment la primera acabava de fer reformes per millorar les seves instal·lacions i va demanar a la societat una indemnització no prevista en els contractes. Tot i així, el Tribunal Superior va especificar en la sentència que el Funicamp  havia respectat la durada dels contractes i els terminis de preavís.

PUBLICITAT
PUBLICITAT