PUBLICITAT

Andorra la Vella

Barreja de joventut i experiència en el retorn

Feia sis anys que la selecció masculina no competia en aquesta modalitat

Per Joan Josep Blasco

Garcia i Flaux, amb la samarreta reversible que portarà la selecció.
Garcia i Flaux, amb la samarreta reversible que portarà la selecció. | J.J.B.

Després de sis anys, la selecció masculina de rugbi 7 torna a competir. Ho fa aquest cap de setmana a Tallin (Estònia) a la Conferència 2 de l’Europeu. Andorra compta amb un equip que barreja l’experiència de jugadors veterans amb joventut.

La participació andorrana es produeix gràcies a l’ajuda econòmica que rep del Comitè Olímpic Andorrà. La convocatòria realitzada pels seleccionadors, Jonathan Garcia i David Kirikaishvili, està formada per Peter Ambor, Nil Tomé, Toni Carmona, Javi Vicente, Lluís Colell, Gerard Menardia, Julien Langeard, Marc Abelló, Marc Saura, Adrià Calvo, Marc Gispert i Leon Laguerre. D’aquests, Tomé, Calvo i Laguerre són juvenils. Obriran la competició dissabte contra Bielorússia i Estònia, per diumenge jugar contra Islàndia, Sant Petersburg, Liechtenstein i Suïssa. El conjunt rus participa perquè San Marino finalment va declinar la seva participació, comportant el canvi de format en el torneig, que inicialment s’havia de jugar amb dos grups de quatre equips. Ara és una lliga on els dos primers assoliran l’ascens.

«Tenim una barreja molt interessant de joventut i experiència. Comptem amb tres jugadors sub-18 que presenten totes les garanties per estar a aquest nivell», assenyala Garcia. Pel que fa a objectius, després de confirmar el retorn a aquesta modalitat, «som molt cautes. Anirem partit a partit, però tenim una selecció que fa bona pinta». Quan als rivals, sobretot amb els dels països de l’est, tindran «jugadors molt físics», i en aquest terreny «tenim les de perdre». Per tant, davant aquests equips i la resta «hem de fer circular ràpid la pilota i fer córrer al rival».

PUBLICITAT
PUBLICITAT