PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra manté el projecte per la permanència amb gent de casa

Els problemes econòmics del club fan que no es plantegin més aspiracions per a la pròxima temporada

Per Joan Josep Blasco

Imbernon i Ferré encaixen la mà en la presentació de l’entrenador.
Imbernon i Ferré encaixen la mà en la presentació de l’entrenador. | Maricel Blanch

Projecte com el de la temporada passada, on es van complir els objectius de sobres. L’FC Andorra afrontarà un nou curs amb vells problemes, que compliquen sempre el dia a dia. Per aquest motiu la permanència a la Primera Catalana és l’únic plantejament que hi ha sobre la taula. I és que la penalització que suposa la tasca d’eixugar el deute existent no permet afrontar reptes més ambiciosos a nivell esportiu. L’aposta per la gent del país segueix ben viva i actualitzada.

El projecte per a la temporada 2018-19 tindrà les mateixes característiques que el de la campanya passada. La situació econòmica del club segueix sent delicada. L’actual junta des de que es va fer càrrec de l’entitat realitza l’esforç per rebaixar de manera significativa el deute existent des de fa anys per passades directives. Ho està aconseguint significativament, però encara queda molt a pagar. Aquest concepte provoca que no puguin posar tots els recursos a la planificació esportiva. «A nivell econòmic ho portem tot de manera molt ajustada. El problema és intentar quadrar el pressupost que tenim mentre que eixuguem el deute, i no és gens fàcil», assegura el president del club, Albert Ferré.

Producte autòcton

Aquest panorama obliga a que el següent projecte, encapçalat aquest cop a la banqueta per Richard Imbernon, segueixi els mateixos paràmetres que l’anterior, amb una plantilla jove en la seva majoria de membres i composada per gent del país, amb la permanència un any més a la Primera Catalana com a repte a assolir. «Ens plantegem continuar en la mateixa línia, amb l’objectiu claríssim de mantenir la categoria. Seguim apostant per la gent d’Andorra i els juvenils. La confiança que tenim amb els jugadors del país és molt clara. És inviable portar-ne de fora pel tema econòmic», exposa el president, que confia com la temporada passada no haver de patir per assolir la permanència: «La il·lusió i la confiança en el projecte hi són, però després s’han de veure els resultats que es produeixen i on estem a la classificació».

Ferré: «La confiança que tenim amb els jugadors del país és molt clara. És inviable portar-ne de fora»

Tenir perspectives més elevades, a dia d’avui i amb una plantilla encara per confeccionar, no s’ho planteja. «La confiança amb els jugadors d’aquí és total. La salvació és un objectiu del tot assumible. Per mirar més a dalt hem d’anar pas a pas perquè amb la situació amb la que ens trobem no es poden fer volar coloms. Hem de tenir els peus a terra», i més en una temporada on el grup 2 de la Primera Catalana presenta una competitivitat elevada pels clubs que la disputen. «És un grup molt fort, amb una sèrie d’equips històrics del futbol català», que ha de ser un element per treure el millor de si mateixos: «Sempre dona un plus de motivació als jugadors poder jugar contra rivals que l’any passat estaven a Tercera».

Lesions

La campanya passada l’FC Andorra es va veure greument afectat per les lesions, un problema que es va magnificar sumat a què la plantilla iniciava la temporada amb una plantilla curta. Al tram final del curs van arribar reforços, però durant gran part de la campanya van ser els juvenils qui van haver de suplir les continuades absències que es produïen al primer equip. Aquesta circumstància va comportar que la línia ascendent que es produïa, que va portar al conjunt tricolor a les primeres posicions i ser un dels aspirants a l’ascens, s’anés diluint per finalment durant moltes jornades trobar-se en zona de ningú, sense possibilitats de pujar ni de perdre la categoria. Ferré confia que no es tornin a produir tot el seguit de problemes físics, perquè «les lesions ens van marcar moltíssim, set d’elles de llarga durada, que van pesar molt en una plantilla ja de per si curta. Poder estar més a dalt a la classificació ja no va ser possible perquè no teníem recanvis ni forces».

El retard amb la subvenció afecta la confecció de la plantilla

La setmana passada el Govern va presentar les subvencions a les entitats esportives. Per les dates, la directiva de l’FC Andorra no ha pogut planificar la pròxima temporada a nivell de plantilla, per no saber amb quina quantitat de diners podria comptar. Finalment són 145.000 euros, com en l’exercici anterior, però el club encara no ha percebut cap partida de l’ajuda pública actual.

«El problema és intentar quadrar el pressupost que tenim mentre que eixuguem el deute»

«Estem esperant encara a rebre la subvenció. Un cop atorgada hem d’acabar de parlar amb els jugadors. No hi ha res concretat perquè fins la setmana passada no vam conèixer quina seria la quantitat», assenyala Ferré. Amb les primeres converses realitzades, comproven que «la gent vol continuar» i que bona part del grup continuarà amb la samarreta tricolor la pròxima campanya. De moment són quatre les baixes que s’han produït, totes per l’interès del propi jugador. Ferran Fol i Nourddin el Morabiti marxen a la Lliga Multisegur Assegurances, per jugar al Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià i UE Santa Coloma, respectivament. Robert Font serà rival dels tricolors a la Primera Catalana, després d’incorporar-se al CF Balaguer, mentre que Joan Cervós fa el salt de categoria a la Tercera Divisió, a les files de l’FC Santboià. 

Renovacions

Converses amb els actuals jugadors, així com algun futurible per reforçar posicions, hi han hagut. Però s’han quedat aquí perquè «no ens podem comprometre amb ningú. No és agradable saber les xifres al mes de juliol». Un cop coneguda la subvenció i rebin el primer pagament començaran el capítol de renovacions. Els contractes seguiran la mateixa tendència actual, sense poder competir a nivell pressupostari amb els conjunts de la Lliga Nacional, sobretot amb els que disputen competició europea, que poden oferir molt més econòmicament als futbolistes. Ferré remarca que «no tenim marge de maniobra i els equips de la Lliga Nacional pressionen molt», mostrant com cada estiu interès per incorporar components de l’FC Andorra. Del juvenil pugen sis jugadors i tots faran la pretemporada amb el primer equip, que s’iniciarà l’1 d’agost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT