PUBLICITAT

Ordino

L’enllumenat de la Casa Rossell vol acostar el patrimoni al poble

Els llums artístics, que tenen en compte l’eficiència energètica, ressalten les diferents construccions

Gelabert, Mortés, Martí i Calvó en la inauguració de l’enllumenat, avui al vespre.
Gelabert, Mortés, Martí i Calvó en la inauguració de l’enllumenat, avui al vespre. | MARICEL BLANCH

La Casa Rossell d’Ordino ha estrenat aquesta nit un nou enllumenat per fer valdre el seu patrimoni com a zona històrica i cultural. El cap de Govern, Toni Martí, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i els cònsols d’Ordino, Àngel Mortés i Gemma Riba, van presentar la nova il·luminació en un acte obert al públic. Aquest enllumenat esdevé després que el Govern i el comú ordinenc decidissin obrir la totalitat dels jardins.

Des del Ministeri de Cultura i el Departament de Patrimoni Cultural, es va proposar a FEDA patrocinar el nou enllumenat artístic per tal de continuar amb l’objectiu de posar el patrimoni cultural del país a l’abast de la ciutadania. 

 

Conservació del patrimoni

La il·luminació té en compte els criteris d’eficiència energètica i compta amb un total de 80 punts amb tecnologia LED i de baix consum. Així, els llums ressalten les finestres, les façanes, els passos entre les diferents construccions i el mur de pedra del corral. 

En l’acte d’inauguració, la ministra Gelabert va assenyalar que la Casa Rossell és la millor carta de presentació del poble d’Ordino, i va remarcar que «els esforços del Govern han estat conservar el patrimoni com s’ha conegut sempre i traspassar-lo en iguals o millors condicions a les futures generacions. 

D’altra banda, la presidenta de FEDA i ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va explicar que la parapública assumeix el patrocini de l’enllumenat en el marc del seu compromís amb l’interès públic, i per contribuir a posar en valor el patrimoni. 

El cap de Govern i el cònsol menor van ser els encarregats d’engegar l’enllumenat, que ha tingut un cost total, assumit per FEDA, de 50.281 euros. Les diverses obres que s’han realitzat en els darrers anys en el conjunt de la Casa Rossell, han superat els 300.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT