PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Puyal serà el protagonista de la inauguració del nou curs de l'UdA

No ho serà l'exministra d'Educació de França Najat Vallaud-Belkacem

Per El Periòdic

El periodista radiofònic Joaquim Maria Puyal.
El periodista radiofònic Joaquim Maria Puyal. | CCMA

Finalment serà el periodista català Joaquim Maria Puyal, i no l'exministra d'Educació de França Najat Vallaud-Belkacem com s'havia comunicat fa unes setmanes, l'encarregat de dur a terme la lliçó inaugural del curs vinent de la Universitat d'Andorra (UdA). L'acte, presidit pel cap de Govern, Toni Martí, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, tindrà lloc a l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià el pròxim 16 d'octubre a les 11 del matí.

Joaquim Maria Puyal (Barcelona, 1949) ha estat 50 anys retransmetent els partits de futbol del Barça, la majoria a Catalunya Ràdio, i precisament la setmana passada va anunciar que es retirava dels micròfons. Va radiar el seu primer partit del Barça a Ràdio Barcelona el desembre del 1968, i el 1976 va fer la primera transmissió de futbol en català des de l'època de la República.

Durant la seva llarga trajectòria, Puyal ha rebut diverses distincions, entre les quals quatre premis Ondas, els anys 1978, 1979, 1986 i 2004. També va rebre la Creu de Sant Jordi el 1993, el Premi Nacional de radiodifusió el 2004 i el premi Ciutat de Barcelona el 1983, entre altres distincions. La Universitat Rovira i Virgili li va concedir el doctorat honoris causa el 2010, i la Universitat Autònoma de Barcelona va atorgar-li la mateixa distinció el maig d’aquest any. El 2012 va ser reconegut amb el premi Català de l’Any.

L'acte, que està obert al públic i és d'entrada lliure, també inclourà el lliurament de diplomes universitaris del curs passat, i Martí i Nicolau seran els encarregats de fer la inauguració formal del nou període acadèmic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT