PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

31 euros per allotjament per analitzar-ne la reputació

El Govern contracta una empresa per fer el seguiment en línia

Per El Periòdic

La façana de l’Hotel Cims, al Pas de la Casa.
La façana de l’Hotel Cims, al Pas de la Casa. | Tony Lara

Amb l’objectiu d’avançar en la nova classificació per estrelles dels allotjaments turístics del país, el Govern ha adjudicat a l’empresa Review Rank SA el seguiment de la reputació en línia dels establiments, un nou criteri que es tindrà en compte per classificar-los. L’empresa rebrà 31,14 euros per cada establiment analitzat i durant aquest any ha de fer el seguiment dels primers 250 allotjaments, començant pels hotels, aparthotels o apartaments turístics, a més dels allotjaments rurals, hostals, residències, pensions, càmpings, albergs, cases de colònies i refugis de muntanya  guardats. 

El contracte dura fins al 31 de desembre d’aquest any, però la intenció és anar-lo renovant any rere any previ acord del Govern. Per això, a partir del 2019, es valorarà incloure els habitatges d’ús turístic sempre que obtinguin resultats fiables de reputació en línia prenent com a referència el seu número de registre. Aquest mateix plantejament també s’aplicarà a les futures àrees d’autocaravanes, bordes de muntanya i allotjaments atípics. De fet, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ja va indicar que en un primer moment no s’utilitzaria aquest criteri per ponderar el nombre d’estrelles dels pisos turístics perquè no es disposa d’una base suficient ni fiable d’habitatges que ja s’estiguin comercialitzant a través d’Internet.

L’objectiu dels treballs és desenvolupar un sistema en línia personalitzat per tal que Turisme monitoritzi el seguiment de la reputació en línia de tots els establiments i pugui conèixer les ressenyes que té cadascun d’ells a Internet. Amb aquestes dades, serà possible analitzar la progressió per saber el grau de satisfacció dels seus clients.

PUBLICITAT
PUBLICITAT