PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’acusat d’intentar assassinar el seu soci, en llibertat provisional

Portava quasi un any a la presó i ara resta a l’espera de la sentència

Per Lara Ribas

L’acusat d’intentar assassinar el seu soci.
L’acusat d’intentar assassinar el seu soci. | Maricel Blanch

L’acusat d’intentar assassinar el seu soci un any enrere es troba en llibertat provisional, segons ha pogut confirmar aquest rotatiu, després que el Tribunal de Corts hagi accedit a la petició que l’advocada de la defensa va fer durant el judici celebrat el passat 21 de juny. El processat portava en presó preventiva gairebé un any, ja que va ingressar al centre penitenciari després de ser detingut i acusat d’un delicte major d’assassinat en grau de temptativa. Tot i així, podria retornar-hi al setembre, quan el tribunal de primera instància ha d’anunciar la sentència que dictamini si és o no culpable. Malgrat que la defensa va sol·licitar-ne l’absolució en considerar que havia estat un accident, tant la Fiscalia com l’acusació particular van demanar fins a nou anys de presó ferma. 

Durant el judici, el processat va negar que tingués intenció de matar el seu company i per això la defensa va construir tot el seu argumentari al voltant de la idea de l’accident. Tot i així, l’acusació particular va parlar en tot moment «d’ànim de matar» i amb l’agreujant de «la traïdoria».

Acusat i perjudicat –tots dos d’origen francès– mantenien una amistat des de feia més de 40 anys i a la dècada dels noranta havien muntat plegats un restaurant del qual eren socis a parts iguals fins uns mesos abans que es produïssin els fets: el 15 de juny del 2017. Aquell dia el processat va acudir a casa del seu soci en cotxe i va intentar atropellar-lo, motivat per la mala relació del moment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT