PUBLICITAT

Andorra la Vella

Baixen un 69% els beneficiaris de la desocupació involuntària

També hi ha una disminució del número de demandants de feina i un augment dels assalariats

Per El Periòdic

L'oficina del servei d'Ocupació.
L'oficina del servei d'Ocupació. | ANA

Les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern mostren un descens del 69% de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern. Ara és de nou i el el juny del 2017 n'hi havia 29. Es considera desocupació involuntària quan s'ha perdut la feina totalment, de forma aliena a la voluntat del treballador. El concepte no inclou l'acomiadament justificat del treballador, el desistiment unilateral del treballador sense motiu justificat, i la resolució del contracte per mutu acord de les parts.

També hi ha una disminució del número de demandants de feina i un augment dels assalariats. Les persones en recerca de treball han disminuït un 8,2% en relació al mateix mes del 2017 i un 12,5% respecte el maig d'aquest any. Són 379 persones quan el mes anterior (juny 2018) n'hi havia 433 i el juny del 2017 eren 413. També baixa el número de demandants en millora de feina que ha estat de 219 el darrer mes (231 el mes anterior).

Durant el mes de juny s’han fet 37 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació, quatre via el Programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats, 49 mitjançant el Programa de treball Temporal, un via el Focus i cap contractació a través del Programa empresa inclusiva. Aquest mes 49 persones segueixen treballant pel programa de Govern, vuit  pel Programa de treball temporal de les parapúbliques i dels comuns, 13 persones segueixen treballant pels programes de foment i una al Programa de zones allunyades.

Pel que fa als assalariats de l'abril, han augmentat un 3,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Així el nombre total és de 40.157 persones. La mitjana d’assalariats durant els darrers 12 mesos és de 38.204, amb una variació positiva del 3,3% respecte a les dades del mateix període anterior. L'augment és important en els sectors d'activitats immobiliàries (11%) i d'educació (6,1%). En canvi, hi ha un descens en indústries manufactureres (2,2%).

Finalment, la massa salarial total del mes d’abril del 2018 és de 81,96 milions d’euros. La variació és positiva, amb un 3,1%, respecte al mateix mes de l’any anterior. El salari mitjà total declarat a la CASS, per al mes d’abril del 2018, s’ha situat en els 2.040,98 euros, amb una variació negativa del 0,6% respecte al salari mitjà del mes d’abril del 2017, que va ser de 2.053,81 euros


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT