El Kairat va per feina per deixar l’eliminatòria del tot encarada (0-3)

L’Engordany es veu superat pel conjunt del Kazahkstan, que porta la iniciativa en tot moment

Per Joan Josep Blasco

Touré prova d’escapolir-se d’Alip per la banda dreta.
Touré prova d’escapolir-se d’Alip per la banda dreta. | Maricel Blanch

Superar una ronda a Europa suposa trobar-se amb un equip d’un nivell molt superior. La UE Engordany ho va patir amb l’FC Kairat Almaty, que va demostrar la seva preponderància per guanyar i tenir l’eliminatòria del tot coll avall de cara a la tornada (0-3).

El propòsit de no rebre un gol ben aviat no es va complir. L’empat a zero inicial només va durar cinc minuts. Wagner es marcava en pròpia porteria quan intentava rebutjar una assistència cap a Eseola. El conjunt del Kazahkstan tenia el control de la pilota i arribava a l’àrea local, sense permetre als escaldencs superar el mig del camp portant perill. Arshavin, que tot i la veterania guarda a les seves cames molt futbol, realitzava una jugada personal per banda esquera per assitir cap a Eseola, que es va entrenir massa i amb un defensa a sobre rematava al pal. El guió es mantenia i va empitjorar al minut 25. Cellay cometia penal sobre Eseola i Islamkhanel  s’encarregava de transformar-lo.

El gol en pròpia porteria de Wagner al minut cinc marca el plantejament de l’enfrontament

El Kairat tenia el partit on volia. L’Engordany va poder avançar línies i Sebas no va controlar correctament la pilota quan es quedava sol davant el porter. Va ser l’única oportnitat al primer temps. Just abans del descans el xut de Suyumbayev el rebutjava Miguel Ruiz llançant-se al terra. Només iniciar-se el segon temps Spano llançava una falta que fregava el pal. Al contraatac ho van provar en dues ocasions els visitants, però es van trobar amb un encertat Coca. Primer ho intentava Eseola, i posteriorment Sokolenko. El porter de l’Engordany tenia feia i va solventar de manera excel·lent un u per u amb Islamkhan. Quedaven vint minuts i els escaldencs posaven cor. Sebas va intentar-ho amb un xut potent des de la frontal de l’àrea, que Plotnikov aturava. Arshavin, que juga a un ritme diferent del de fa anys quan estava a la primera línia mundial, es feia veure en accions individuals, però no trobava porteria. El partit estava obert i el Kairat en ràpides transicions s’acostava a la porteria contrària. Van tenir-ne vàries, i quan s’arribava al minut 90 materialitzava el tercer gol. Arshavin realitzava una passada a l’espai cap a Sokolenko, i aquest assistia a Eppel, que tot sol marcava a porteria buida. Just abans del xiulet final Sebas rematava de cap i Suyumbayev evitava el gol.