PUBLICITAT

Andorra la Vella

No desvetlla el futur

Navarro es veu jugant un altre any, però la decisió amb la directiva de l’FC Barcelona encara no està presa

Per Joan Josep Blasco

Navarro, durant l’homenatge que van realitzar-li al Poliesportiu d’Andorra.
Navarro, durant l’homenatge que van realitzar-li al Poliesportiu d’Andorra. | Maricel Blanch

El seu futur continua sent una incògnita. Juan Carlos Navarro, ídol i emblema de l’FC Barcelona, està meditant el seu futur. En un costat està la retirada i en l’altra, seguir vinculat al club, però ja fora de les pistes. Ell encara es veu als parquets d’arreu competint, però la decisió final no només és seva, sinó també del que marqui la directiva blaugrana i l’entrenador. L’expectació durarà encara uns quants dies més.

És un dels serials de l’estiu. Més que mai, la continuïtat a les pistes de Navarro està a l’aire. Sobre la taula hi ha dues opcions. Continuar jugant, o bé entrar a formar part de l’estructura tècnica del Barça. Així estava en el redactat que el propi jugador va signar temps enrere. Des de l’entitat veuen amb bons ulls que doni el pas de retirar-se i donar un cop de mà fora de la pista, com s’ha expressat en alguna ocasió. Es troben en converses, però el que no valora Navarro és abandonar l’FC Barcelona. «El que sé segur és que seguiré al club. Ja vaig signar un contracte molt llarg amb el Barça i buscarem la manera que sigui útil, però encara no està decidit», remarcant que no escoltarà cap tipus d’oferta en cap sentit que vingui de fora: «L’opció és jugar o no jugar, però sortir del Barça no és possible».

«El que sé segur és que seguiré al club. Ja vaig signar un contracte molt llarg amb el Barça»

Els últims anys les lesions i els problemes físics l’han perseguit, però la darrera campanya les sensacions que ha tingut van ser força diferents. «Aquest any m’he trobat molt fort, he estat al 90% dels partits per jugar i m’he sentit molt bé. Per a mi això és molt important, he acabat molt bé la temporada com s’ha vist. Als play-off a semifinals vaig estar jugant bastant de temps a la pista, intentat ajudar l’equip. Va ser una llàstima», afirma Navarro, que és culer fins a la medul·la i «el que desitjo és ajudar i que l’any vinent sigui com sigui, que el Barça agafi un altre cop respecte i hi hagin millors resultats que ara». En cas de decidir-se per la retirada, de moment, no es planteja si la seva figura serà als despatxos o el cos tècnic. El que té segur és que arribat el cas «estaré al costat del primer equip segur. El lloc específic encara s’ha de buscar perquè m’he de preparar si l’opció és aquesta».

Svetislav Pesic seguirà a la banqueta del Barça. La directiva li va renovar la confiança i el contracte. La continuïtat del tècnic serbi es produeix perquè «estaven contents amb el treball que ha fet els últims mesos, amb aquesta Copa del Rei. Hem competit molt millor que a principi de temporada i si han decidit que per aquest any estigui al club és perquè veuen que podem  guanyar títols, que la veritat fan falta. Ara hem de definir ben bé quin és l’equip, perquè segur que hi haurà canvis, però hem d’estar tots junts i anar en el mateix camí».

Homenatge

Navarro celebra 20 anys participant al Nike Camp. Per aquest motiu ahir va rebre l’homenatge al Poliesportiu d’Andorra de tots els joves participants. Un acte que el va emocionar, com admetia. En dues dècades «han passat coses maquíssimes i m’emporto moltes vivències, amb molta gent molt vàlida en l’aspecte del bàsquet i humà». El Principat forma part de la seva vida, ja que «quan arriba l’estiu sé que uns dies vindré aquí segur». Repeteix cada any perquè «m’agrada moltíssim estar a Andorra, l’ambient i les muntanyes».

Oriola considera que Navarro «no s’hauria de retirar mai»

Un altre jugador blaugrana que va passar pel Nike Camp és Pierre Oriola. Es troba en el tram final de la recuperació de la lesió que no li va permetre jugar els play-off de la Lliga Endesa. La propera temporada confia que el rendiment del seu equip sigui superior que el de la passada i que els grans títols arribin.

L’aler-pivot de Tàrrega lloa la figura de Navarro i el que significa a l’entitat blaugrana i en el món de l’esport de la cistella: «Un jugador emblemàtic com ell no s’hauria mai de retirar o deixar el bàsquet». Espera finalment quina és la decisió del seu company, tenint clar que «si ho deixa serà un problema, una gran pèrdua. És el gran capità, l’emblema del bàsquet».

Aspira que el Barça torni a presentar un projecte guanyador i la campanya «sigui una mica millor que aquesta. Ha estat una temporada molt irregular de l’equip en moltes fases. Espero que des del principi fins el final poguem estar lluitant per tots els títols. El Barça ha d’estar al capdamunt de totes les competicions i intentar guanyar», assenyala. La continuïtat de Pesic a la banqueta la valora positivament, perquè el club necessita estabilitat i «continuar amb el projecte que portàvem. Ens ha donat molta confiança als jugadors i l’equip ha canviat molt, tot i que no hem acabat arribant a la final perquè el Baskònia va ser millor que nosaltres, arribàvem amb les forces justes. És important que segueixi». Pel que fa al BC MorBanc Andorra, valora que està realitzant «la feina molt ben feta i és un clar aspirant a seguir escalant posicions a la lliga».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT