PUBLICITAT

Ordino

Els artistes de l’Art Camp ja treballen en les seves creacions

Els participants combinen creativitat i turisme perquè s’enduguin un bon record

Per El Periòdic

Les artistes andorranes Ainara Revuelta i Ariadna Segura.
Les artistes andorranes Ainara Revuelta i Ariadna Segura. | ANA / L. M.

Des d’aquest dimecres, 25 artistes d’arreu del món estan treballant en diverses creacions, en el marc del 6è Art Camp Andorra, que té lloc a Ordino. La meitat prové de països europeus, mentre que la resta són arribats d’Amèrica, Àsia i Àfrica. Des de l’organització es procura, cada any, tenir representació dels cinc continents, però enguany no ha estat possible. Durant gairebé dues setmanes, els participants combinen l’activitat creativa amb altres de més lúdiques, per tal de conèixer el territori, com ara una visita a Arcalís, una sortida a Caldea o assistir a l’espectacle del Cirque du Soleil. «L’artista s’emporta una bona empremta del que és el país», va assegurar el comissari, Faust Campamà. 

 

Intercanvi cultural

A canvi de l’allotjament, la manutenció i els materials necessaris per treballar, l’artista que visita el Principat ha de deixar tres obres, les quals les ha de crear durant aquests dies. El taller s’ha establert a la sala la Buna d’Ordino. És el lloc on els participants deixen volar la imaginació i pinten els seus quadres, cadascun amb la seva tècnica i amb una mostra del que volen pintar al davant (seguint el model d’un paper o directament d’una tauleta digital) o de manera totalment improvisada. La majoria utilitzen la pintura acrílica i l’oli. A més, algunes tardes, tenen programades unes presentacions temàtiques multiculturals al Centre Esportiu d’Ordino (CEO), on els artistes que ho desitgen poden donar a conèixer la seva cultura i el seu país d’origen a la resta de companys. Entre els participants a l’Art Camp 2018 hi ha dues joves andorranes, Ariadna Segura i Ainara Revuelta, estudiants de Belles Arts. Revuelta va manifestar que «és una oportunitat boníssima que ens dona Andorra» i es va mostrar molt contenta de participar-hi, ja que no només aprenen el seu ofici, professió o passió, sinó que també és una oportunitat d’aprendre d’artistes experts i conèixer altres cultures. 

 

Comissions de la UNESCO

El proper divendres, 20 de juliol, es celebrarà la Clausura de l’Art Camp als jardins de la Casa Areny Plandolit, juntament amb la inauguració de l’exposició final amb totes les obres dels artistes a la sala la Buna que es podrà visitar fins el 29 de juliol. Cal recordar que la participació dels artistes es vehicula a través de les comissions nacionals de la UNESCO que hi ha arreu del planeta, a les quals se’ls envia una convocatòria perquè proposin els seus creado i és un jurat qui selecciona i decideix la trentena que viatgen al Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT