PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Queixes de col·legiats pel procés de selecció del psicooncòleg

L’edicte per cobrir la vacant es va publicar ja fa dos mesos

Imatge d’una reunió en què es va debatre el futur del servei d’oncologia.
Imatge d’una reunió en què es va debatre el futur del servei d’oncologia. | Maricel Blanch

El Col·legi de Psicòlegs ha rebut queixes sobre la manera com s’està fent el procés de selecció per cobrir la vacant de psicooncòleg per oferir un servei d’acompanyament integral als pacients de càncer, familiars i metges a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (HSNM). El president de l’associació, Òscar Fernàndez, va confirmar que alguns col·legiats estan criticant el procediment pels criteris que s’estan utilitzant a l’hora de puntuar els candidats. El malestar se centra en les «poques oportunitats» que tenen els professionals d’Andorra respecte als que venen de fora, segons li van traslladar a Fernàndez. 

«Estaria bé que la plaça la cobrís algú del país, perquè tenim professionals ben formats i amb molta experiència en aquest camp», va comentar Fernàndez. Sobre les crítiques rebudes, el president del col·legi va voler aclarir que encara ha de confirmar si són «queixes raonades». Des de l’entitat es va intentar contactar amb algun representant del ministeri de Salut per demanar explicacions sobre el procés de selecció, però encara no han tingut una resposta per part del Govern. 

«Estem a l’espera de tenir més informació per veure si les crítiques són raonades o no», va insistir Fernàndez, que va recordar que les queixes són habituals en els diversos processos de selecció que realitza el SAAS. «Volem saber si el procés està tancat o si encara no han escollit la persona que ocuparà el nou càrrec, per així poder respondre les inquietuds dels col·legiats», va afegir el portaveu de l’associació. 

Segons al que li consta a Fernàndez, com a mínim, cinc o sis residents s’han presentat al concurs, convocat fa dos mesos. «Ens consta que hi ha molts candidats, també de Catalunya», va apuntar el psicòleg. 

La figura del psicooncòleg és una demanda de l’Associació Andorrana contra el Càncer, que a principis d’any ja va denunciar que encara no s’havia ni publicat la convocatòria per buscar professionals interessats a cobrir el lloc de feina. L’argument que va utilitzar el ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany, se centrava en la falta de psicòlegs especialitzats en aquesta branca. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT