PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Desenes d’activitats per als infants de totes les parròquies

Casals, convivències (dins i fora dels país) i jornades esportives i lúdiques són les protagonistes de les vacances de petits i joves

Per Victoria Gómez Pérez

Nens i nenes a la festa de l’escuma de Santa Coloma, el 2016.
Nens i nenes a la festa de l’escuma de Santa Coloma, el 2016. | MARICEL BLANCH

Gaudir de les vacances mentre s’aprèn i s’interioritzen tot tipus de valors són els objectius de les diferents activitats que des de totes les parròquies s’ofereixen cada estiu a petits i joves. Tradicionalment, el mes de juliol és el més fort, però per a aquells pares que vulguin donar l’oportunitat als seus fills d’aprofitar i viure les vacances d’una manera diferent, sàpiguen que encara són a temps de triar entre un gran ventall d’opcions repartides per tot el país.

Canillo 

Entre les activitats estivals pels més menuts de Canillo destaca la introducció al món del circ que es farà aquest cap de setmana a la plaça del Prat del Riu. Els nens i nenes de 0 a 8 anys es podran maquillar i vestir de pallasso, fer equilibris i malabars, tocar els instruments d’orquestra o jugar a bitlles. L’endemà podran gaudir dels jocs de tota la vida portats des de diferents parts d’Andorra i que avui ja han quedat obsolets, però que de ben segur els seus avis recorden bé. Els amants dels indis i vaquers, que es preparin pel cap de setmana vinent!

Encamp 

El Departament de Joventut i Esports d’Encamp i del Pas de la Casa ofereixen l’Estiu urbà (pels menors de 6 a 12 anys) i les colònies cortals (pels de 8 a 17 anys). Precisament avui ha sortit cap a l’alberg de la Baronia la primera tongada que no tornarà fins al dia 26; la segona, serà del 29 de juliol al 9 d’agost. A més, cada dilluns i dimarts la diversió està assegurada al carrer amb les Tardes d’Estiu.

Ordino 

Les Baldufes (3-4 anys), els Esquirols (5-6 anys) i els Mirimois (7-12 anys) d’Ordino participen aquests dies en tallers, sortides a la muntanya, jocs d’equip, acampades i moltes altres activitats en el Casal d’estiu de la parròquia. Els més aventurers tenen l’opció de marxar de colònies una setmana on es podran interrelacionar amb altres infants incentivant, a més de l’estima per la natura, la convivència, la tolerància i el respecte mutu. 

La Massana 

Uns 1.500 nens i nenes gaudiran al llarg dels mesos de juliol i agost dels Esports d’Estiu i les Setmanes Temàtiques a la Massana. Una trentena de monitors tenen cura que els infants es diverteixin, aprenguin i estiguin ben cuidats. La majoria d’activitats són a l’aire lliure i es reparteixen per diferents espais públics de la parròquia. Enguany, alerten des del comú, hi ha moltes novetats, com les setmanes monogràfiques, els cursos de cuina o les classes de boxa. A més, els dimecres, les Petites Tardes d’Estiu ofereixen titelles, jocs i molta música a diferents espais públics. 

Andorra la Vella 

El Servei de Joventut de la capital ofereix multitud de propostes que pretenen combinar activitats lúdiques, esportives i d’aprenentatge. En grups de 10 a 15 (una vintena si l’activitat és gratuïta), els joves a partir de 12 anys aprendran a cuinar, a pescar (sense mort) o a fer castells amb la Colla Castellera. Així, per exemple, per aquest dijous, La Central ofereix una sortida a cavall entre la cultura i l’oci, ja que al matí es visitarà la Casa Rossell d’Ordino i a la tarda els joves es podran relaxar a Caldea. A l’agost, les activitats es duran a terme els dijous i destaquen especialment la visita de Dj Germi i la de Pinchu’s Tatoo, que farà tatuatges no permanents a tothom que ho desitji. 

Sant Julià de Lòria

Durant la primera quinzena de juliol, uns dos-cents infants de 3 a 14 anys han gaudit a Sant Julià de Lòria de diferents activitats de lleure del programa Dona gust el teu estiu. Els més petits van compartir gimcanes, activitats aquàtiques a la piscina del centre esportiu i sortides als parcs infantils, així com jocs a les recents estrenades instal·lacions de les pistes de vòlei platja, bàsquet i futbol del Prat Gran. D’altra banda, els que van optar per les Colònies de Calonge, s’ho van passar d’allò més bé fent caiac i vela al mar. Fins a mitjan setembre, ells i tots els que ho vulguin, tenen temps de repetir les experiències o viure’n de noves.

Escaldes-Engordany 

La parròquia escaldenca celebra enguany la 30a edició dels Esports d’Estiu, que s’adrecen a infants i joves de 3 a 16 anys. En els darrers anys s’han anat introduint noves activitats per promoure l’esport, alhora que es potencien hàbits saludables a través de jocs com el tenis, el bàdminton, l’hoquei o la gimnàstica. Pels més petits, la programació engloba sortides a la muntanya, a la granja o al parc de bombers, i tallers de contes, titelles i disfresses. En el que portem d’estiu, s’han superat tots els rècords d’inscripcions i en els primers 15 dies de juliol ja hi ha hagut 3.000 registrats.

 

Colònies a França

El comú de la capital ha optat aquest any per oferir unes colònies fora del Principat. Una trentena d’infants s’han beneficiat del primer torn del programa i han viatjat fins a Saint-Serin-Sur-Rance, una petita població francesa situada al departament d’Aveyron a la regió de Migdia-Pirineus, per conèixer nous paisatges i gent d’altres cultures. Segons van poder comprovar in situ la cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera de Social, Ester Villarubla, la setmana passada, els nens s’ho estan passant d’allò més bé i els monitors que se n’ocupen estan satisfets amb el nou indret escollit i les seves instal·lacions. Aquesta és la primera vegada que Andorra la Vella aposta per oferir unes convivències a l’estranger i, tal com va deixar clar Marsol, es seguirà oferint els estius vinents. El primer torn finalitzarà el 20 de juliol, mentre que el segon es desenvoluparà entre el 30 de juliol i el 10 d’agost. Fonts del comú van informar la setmana passada que per a la segona tongada ja hi ha 39 matriculats, fregant l’ocupació màxima prevista de 40 places.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT