PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach considera l’educació al país una «font d’inspiració»

El transport públic i la contaminació són dues assignatures pendents

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. | ANA / M.T.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, considera que un dels àmbits en què el país ja compleix en gran mesura els reptes fixats per les Nacions Unides de cara el 2030 és el de l’educació. La demòcrata considera que el model andorrà pot ser una «font d’inspiració» per a altres estats. Demà es presentarà l’informe voluntari que revisa el treball que cada país està fent per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), establerts per l’organisme internacional el 2015. Un total de 47 països presentaran el document sobre les fites vinculades a educació, aigua, energia, ciutats sostenibles, consum i producció responsable, acció climàtica, biodiversitat i aliances. 

Ubach també es mostra satisfeta amb el grau de compliment d’Andorra pel que fa a l’objectiu de biodiversitat, tenint en compte que es disposa d’una estratègia nacional alineada amb els convenis internacionals que hi ha sobre aquest àmbit, informa l’ANA.

En canvi, Ubach considera que en matèria de ciutats sostenibles encara hi ha molta feina a fer, sobretot pel que fa als nivells de contaminació i a la necessitat d’implementar un millor model de transport públic. En matèria d’energia i de canvi climàtic, les ministres exposaran el projecte de transició energètica que s’implementarà i les mesures que s’estan aplicant per reduir la contaminació. 

Pel que fa al consum sostenible, Andorra defensarà que la taxa de reciclatge nacional és del 49%, però encara no s’han pogut avaluar la resta d’indicadors d’aquest apartat. Ubach va reconèixer que els indicadors mundials fixats per l’any 2030 s’haurien de complementar amb indicadors nacionals que Andorra encara no té, i que espera completar en un futur gràcies al nou Pla estadístic 2018-2021. 

Ubach fa un balanç positiu de la situació d’Andorra en tots els àmbits, però també considera que hi ha aspectes millorables. Precisament, l’informe té com a objectiu principal que els estats s’autoavaluïn i expliquin també les seves mancances, a manera d’autocrítica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT