La Massana

Kerschbaumer destrona a Schurter i Dahle supera a Neff

Baró anuncia la candidatura per a tornar a acollir el Campionat Mundial de BTT l’any 2022 a Andorra

Per Miquel López-Egea

Nino Schurter i Gerhard Kerschbaumer lluiten per la victòria a la prova de la Copa del Món a Vallnord. | Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Gerhard Kerschbaumer tenia ganes de batre al mític Nino Schurter després d’haver-se quedat amb les ganes fa una setmana a Val di Sole i, per fi, es va emportar, esgotant al suís, la seva primera victòria a la Copa del Món de cross-country.

Avui era el dia. Havia de ser. Ho havia d’aconseguir i des d’un primer moment va anar a totes, marcant un fort ritme des del minut 1. A diferència de la cursa anterior, va voler fer els deures aviat i tota la cursa va ser un duel entre els dos on, a falta de dues voltes pel final, es va escapar de Schurter, qui, tot i perdre ahir, segueix com a líder absolut amb 1.405 punts, seguit per Mathieu Van der Poel amb 1.080 punts. En aquest sentit, Schurter va reconèixer a la línia d’arribada que l’alçada li havia passat factura i que l’havia notat. D’aquesta manera, en la carrera d’ahir, es va notar que el suís patia en les pujades, que era quan l’italià aprofitava per marcar el seu ritme frenètic. No obstant això, Schurter té una classe única i sap baixar com ningú i el temps que perdia pujant el guanyava baixant fins al moment crucial en el qual Kerschbaumer aconseguia una distància a l’antepenúltima volta en un atac que es convertia en essencial per aconseguir la fita. I és que no qualsevol aconsegueix batre en solitari a Schurter. De fet, és l’únic que ha estat capaç de destronar-lo. Un avís.

Per altra banda, Van der Poel, que va ser tercer, en cap moment va tenir opcions d’entrar en la lluita per la primera i segona posició i es va limitar a fer la seva carrera, que també va ser molt dura. En aquest sentit, l’holandès va haver de lluitar contra Henrique Avancini i Jordan Sarrou, corredors que van ser quart i cinquè respectivament. El següent va ser Luca Braidot i setè va ser Florian Vogel. La vuitena plaça va ser per l’espanyol Carlos Coloma, seguit pel seu company d’equip, el txec Ondrej Cink. En el top 10, es va situar també l’espanyol David Valero.
Per altra banda, pel que fa a l’únic andorrà que prenia part a la prova, Guy Díaz va aconseguir la 76a posició, després de remuntar des del top 100 i va ser eliminat a falta de tres voltes pel final, i per tant, es pot considerar un bon resultat pel local, ja que supera el seu darrer millor paper en aquesta competició.

Els anys no passen per Dahle

Gunn-Rita Dahle Flesja va aconseguir ahir una important victòria a la Copa del Món de Vallnord en el cross-country femení. Va demostrar la seva experiència i és que aquesta és la seva especialitat i va guanyar de manera excepcional als seus 45 anys. La noruega va mantenir un fort duel amb la suïssa Jolanda Neff i finalment la va superar en 25 segons. Emili Batty va ser tercera.

Per la seva banda, Joshua Dubau va guanyar en júnior masculí mentre que Antoine Philipp va ser segon i Filippo Colombo, tercer. En categoria júnior femenina, la victòria va ser per Sina Frei. Evie Richards va ser segona i Malene Degn, tercera.

Objectiu: 2022

Per altra banda,  es va fer un important anunci: La Massana presentarà la seva candidatura a la Unió Ciclista Internacional per a tornar a rebre els Campionats Mundials de BTT del 2022. El cònsol major de La Massana i president de Vallnord, David Baró, va explicar que «la celebració de la Copa del Món ha tingut una molt bona valoració» i que «el trajecte d’una decada, quan començava, fa que s’hagi decidit que La Massana sol·liciti tornar a acollir el Campionat Mundial de BTT l’any 2022», que ja va rebre el 2015. «No és habitual que s’agafi un compromís d’aquest calibre quan el mandat finalitzarà abans de l’esdeveniment», comentava. «Es farà un compte específic al Comú de La Massana perquè el proper equip comunal i de l’estació tinguin la capacitat econòmica inicial per a fer l’esdeveniment», remarcava. En aquest sentit, la decisió ha estat presa amb ple consens polític i amb el suport del cap de Govern, Toni Martí, que ahir va rebre la trucada de Baró.

Així mateix, Josep Marticella, director general de Vallnord-Pal Arinsal, afegia que «tant en la prova DHI com en la XCO d’avui hem tingut una valoració d’excel·lent per part del comitè de l’UCI. Quan acumulem dos excel·lents en dues finals, no hi ha gaire més cosa a dir».

D’aquesta manera, el final de la competició dona pas al Mundial Màster, que comença demà amb els primers entrenaments oficials. Demà passat i dimecres arriben les grans finals de les proves.