PUBLICITAT

Antonio Martín, nou president de l'ACB

L'entitat ja té la junta directiva al complet

Per Miquel López-Egea

Antonio Martín, nou president de l'ACB.
Antonio Martín, nou president de l'ACB. | ACB Photo

L’Assemblea General de l’ACB ha escollit avui per unanimitat a Antonio Martín com a nou president de l’entitat. Martín combina la seva exitosa carrera a les pistes amb una reconeguda trajectòria professional, tant en el bàsquet com en altres negocis relacionals amb l’esport, la tecnologia, la banca i la televisió.
Finalment, l’assemblea, que s'ha reunit a Barcelona, l'ha escollit president i s'ha incorporat de manera immediata, ja participant com a tal en els punts del dia en els quals s'han tractat elements claus per a la temporada.

«Em fa molta il·lusió acceptar aquest repte i, sabent que no serà fàcil, hem vist totes les possibilitats i tot el potencial que té l’ACB i la Lliga Endesa», comentava. «Agafem el càrrec amb molta il·lusió i força. Ens deixarem la pell perquè el bàsquet ACB es desenvolupi com ho ha de fer», afirmava. A més, va voler agrair «el vot comú dels 18 associats». «Em causa molta satisfacció i tranquil·litat, entenent que cadascú té les seves diferències i els seus interessos a l’hora d’entendre com ha de ser la competició. Aquest és un pas endavant per iniciar el camí cap a una associació unida que busca un objectiu comú», remarcava. El nomenament arriba després que José Miguel Calleja fos anomenat director general de l’entitat el passat 26 de març.

Una llegenda

 Antonio Martín és, sens dubte, una llegenda del món del bàsquet. Va jugar 14 temporades a l’elit del bàsquet espanyol i va ser 62 vegades jugador internacional amb Espanya. A la temporada 1982-83 va debutar amb l’Estudiantes i després va fitxar pel Reial Madrid, equip amb el qual va desenvolupar la seva carrera fins a la seva retirada l’any 1995. L’única temporada que va jugar fora d’Espanya va ser la de 1986-87, quan va jugar amb la Universitat de Pepperdine als Estats Units. En aquest sentit, Martín va guanyar cinc lligues, quatre Copes del Rei, una Supercopa, una Eurolliga, dues Recopes i una Copa Korac. Amb la selecció, va ser medalla de bronze a l’Eurobasket de Roma de 1991 i va formar part del top cinc ideal. A més, del 2005 al 2009 va ser director de la secció de bàsquet del Reial Madrid i l’any 2010 va assessorar l’ACB en la firma del primer contracte televisiu de gestió global dels drets internacionals de la competició. 
D’aquesta manera, es converteix en el setè president de l’entitat i en el primer exjugador professional que ostenta al càrrec. En aquest sentit, substitueix a Francisco Roca, que va ser el president de l’entitat entre el 2014 i el 2017.

El director general del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ha celebrat la notícia i ha explicat que «l’important és que serà el nou president de l’ACB» i que «completa un tàndem amb José Miguel Calleja que ha de portar energia i aire fresc a l’ACB». «Ha estat l’esquema de direcció que hem tingut en els darrers sis mesos. Tenim un president respectat i reconegut en el món de l’esport i estem molt contents de poder acabar la temporada amb un nou tàndem directiu i amb el retorn del Manresa i amb l’ascens de Breogan a la categoria», explicava. «Encarem l’estiu amb aires nous per a la pròxima temporada», concloïa.

Definides les dates

La Lliga Endesa començarà el 21 i el 22 de setembre amb la Supercopa i la fase regular començarà a partir del 27 de setembre amb la primera jornada que s’allargarà fins al diumenge 30. La Copa del Rei es disputarà del 14 al 17 de febrer. La jornada 17, última de la primera volta i en la que es definiran els participants a la Copa del Re, es disputarà el 20 de gener. El final de la lliga regular serà el 25 de maig. 
Aquest any el calendari inclou dues jornades entre setmana: la 2 i la 31. Els play-off es disputaran a partir del 30 de maig i no s’allargaran més enllà del 28 de juny. 

Retorn de dos històrics

El Cafés Candelas Breogán i BAXI Manresa es van convertir ahir de manera oficial en clubs ACB i participaran en la Lliga Endesa 2018 – 19, una vegada aprovada la seva admissió com a nous socis. Els dos equips van aconseguir les places d’ascens des de LEB Or. 

El retorn a la Lliga dels dos equips suposa la volta a la competició de dos històrics que acumulen 2.174 partits a l’elit del bàsquet espanyol durant la seva història. El Manresa és el sisè club amb més partits (1.414) entre la Lliga Nacional i l’ACB i és un dels únics set clubs que s’ha proclamat campió de la competició, precisament fa vint anys. El Breogán és 12è a la taula amb 760 partits i retorna a la màxima divisió 12 anys després.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT